Regele Thailandei s-a căsătorit cu şefa echipei sale de securitate VIDEO

Regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei s-a căsătorit cu şefa adjunctă a echipei sale personale de securitate spre surprinderea tuturor, acordându-i titlul de Regina Suthida, cu doar câteva zile înainte să fie încoronat oficial, scrie The Guardian.

02 mai 2019, 11:49

Anunţul privind ceremonia neaşteptată, care a venit cu doar trei zile înainte de mult aşteptata încoronare, a fost făcută în gazeta regală iar ulterior au fost difuzate imagini de la nuntă la ştirile regale difuzate pe toate canalele de televiziune thailandeze.

Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, cunoscut sub numele de Regele Rama X, a devenit monarhul constituţional după moartea tatălui său, Regele Bhumibol Adulyadej, în octombrie 2016.

El urmează să fie încoronat prin ceremonii budiste şi brahmane complexe care se vor desfăşura pe parcursul a trei zile în acest weekend, totul culminând cu o procesiune prin Bangkok, potrivit news.ro.

Thailanda este o monarhie constituţională din 1932 însă familia regală deţine multă putere şi o avere semnificativă, regele fiind considerat protectorul spiritual al poporului. De asemenea, el este protejat de orice fel de critici prin legi extrem de stricte.

În 2014, Vajiralongkorn a numit-o pe Suthida Tidjai, noua regină şi o fostă stewardesă la Thai Airways, drept comandant adjunct al unităţii sale de bodyguarzi. Ea a fost ulterior promovată ca general în armată în decembrie 2016 şi a primit şi titlul regal de thanpuying (doamnă), potrivit news.ro.

Vajiralongkorn a divorţat de trei ori şi are şapte copii.