Regii gheţii au strălucit la Bucureşti: Plushenko, Joubert şi Lambiel, într-un spectacol uimitor

Spectacol de zile mari la patinoarul Flamaropol din Capitală. Cei mai buni patinatori ai lumii au uimit, sâmbătă, publicul în spectacolul "Kings On Ice".

08 apr. 2012, 09:02

Spectacolul pe gheaţă „Kings on Ice” a avut loc pentru a patra oară, în România, după reprezentaţiile încununate de succes din 2007, 2008 şi 2010. Şi, întrucât biletele au fost sold-out cu peste două luni înainte de spectacol, organizatorii au reuşit să realizeze două reprezentaţii în aceeaşi zi. Ambele spectacole de sâmbătă s-au desfăşurat cu patinoarul plin, dovedind că patinajul artistic este un sport iubit de români.

Cei trei regi ai gheţii, Evgeni Plushenko, Brian Joubert şi Stephane Lambiel, reuniţi pentru prima oară într-un spectacol de patinaj artistic, au uimit spectatorii cu programele şi cu elementele lor tehnice şi artistice de excepţie. Acompaniaţi de celebrul violonist Edvin Marton, cei trei mari patinatori ne-au arătat ce ştiu ei să facă mai bine: Plushenko ne-a impresionat cu săriturile sale perfecte, Joubert a reuşit nişte paşi care au tăiat răsuflarea, iar Stephane Lambiel a executat o serie de piruete ameţitoare.

Celor trei mari patinatori li s-au alăturat alte nume celebre din lumea patinajului artistic: faimoasa franţuzoaică Surya Bonaly şi campioanele Fumie Suguri şi Laura Lepisto, dar şi vice campionii Europei în probele de patinaj artistic dans şi perechi, Ekaterina Bobrova şi Dmitri Soloviev, împreună cu Vera Bazarova şi Yuri Larionov.

La cât de frumoase au fost momentele oferite de patinatori, condiţiile oferite de patinoar au lăsat de dorit. Campionii lumii au fost nevoiţi să evolueze într-un patinoar extrem de învechit, destul de murdar, cu pereţi scorojiţi, uşi sparte şi geamuri acoperite de ziare. Din fericire, gheaţa pe care au dansat a fost într-o stare foarte bună.

După un asemenea spectacol de zile mari, sperăm că regii gheţii vor reveni şi în anii următori în România şi că ne vor oferi şi mai multe clipe de neuitat. Vă lăsăm să îi admiraţi în fotografii.