Regim de austeritate la ONU. Antonio Guterres le cere funcţionarilor săi să facă economie de bani

Publicat: Vineri, 27 Iulie 2018 13:41 // Actualizat: Vineri, 27 Iulie 2018 13:41 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul general al ONU Antonio Guterres avertizează că Organizaţia se confruntă cu o lipsă de lichidităţi şi şi-a îndemnat funcţionarii, într-un mesaj, să pregătească măsuri în vederea unor reduceri de cheltuieli.

Această lipsă este provocată în principal de faptul că state membre nu plătesc la timp ceea ce datorează, potrivit şefului organiaţiei, care le-a cerut acestor ţări să-şi accelereze plata controbuţiilor la bugetul ONU.

Organizaţia internaţională are două bugete -  unul de funcţionare, adoptat în decembrie, de 5,4 miliarde de dolari pe doi ani, şi unul pentru operaţiuni de pace - adoptat în iunie, în valoare de 6,7 miliarde de dolari, pe 12 luni.

Potrivit ONU, practica de a plăti cu întârziere obligaţiile financiare, definite prin chei de repartizare între cele 193 de state membre ale Organizaţiei, este curentă.

În total, 112 ţări sunt la zi, în iulie, cu plata contribuţiilor. Pe listă nu se află Statele Unite - cel mai important contributor (22%) la bugetul funcţionării Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Japonia, China, Germania şi Franţa - care se află în spatele Statelor Unite pe lista contributorilor Organizaţiei - şi-au plătit toate contribuţiile.

Până la sfârşitul lui iunie 2018, 1,9 miliarde de dolari au fost cheltuiţi de statele membre, cu aproximativ 200 de milioane de dolari mai puţin decât anul trecut în acelaşi moment.

”Vom avea nevoie să adoptăm măsuri de reducere a costurilor, ţintindu-le mai întâi pe cele care nu sunt legate de plata salariilor”, a precizat Antonio Guterres.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H