Regimul executării pedepselor a fost MODIFICAT de Comisia Juridică a Senatului

Comisia Juridică a Senatului a avizat o iniţiativă care modifică regimul executării pedepselor, astfel încât vizitele la locul detenţiei a copiilor de până la 14 ani şi a părinţilor condamnatului care nu prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului să se desfăşoare fără dispozitiv de separare.

08 sept. 2015, 10:03
Regimul executării pedepselor a fost MODIFICAT de Comisia Juridică a Senatului

A fost o iniţiativă a unui coleg deputat, care prevede modificări la regimul privind executarea pedepselor şi se referă la persoane condamnate care au copii minori, de până la 14 ani. Comisia în unanimitate a dat un aviz favorabil acestei iniţiative, în sensul în care, cu respectarea unor condiţii care sunt stabilite de penitenciar, cu nişte excepţii în cazul în care persoana respectivă prezintă un pericol public sau are altfel de probleme, persoanele condamnate să poată intra în contact, în timpul vizitelor cu copii lor minori şi să poată beneficia cu prioritate de învoirile legale, dacă îndeplinesc celelalte condiţii pentru aceste „premieri”, să le spunem aşa„, a declarat preşedintele Comisiei juridice a Senatului, senatorul PNL Cătălin Boboc, potrivit Mediafax.

Cătălin Boboc a mai spus că iniţiativa legislativă avizată de membrii Comisiei juridice „a vizat nu atât persoana celui condamnat la o pedeapsă cu închisoarea”, ci protecţia minorului în vârstă de până la 14 ani şi, implicit, protejarea vieţii de familie.

Iniţiativa legislativă care vizează modificarea executării pedepselor, pentru ca vizitele la locul detenţiei a copiilor de până la 14 ani şi a părinţilor condamnatului, care nu prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului, să se desfăşoare fără dispozitiv de separare, aparţine deputatului Nicolae Păun, de la minorităţi.

Modificările aduse regimului executării pedepselor, pentru care membrii Comisiei juridice a Senatului au emis un raport favorabil, vor fi dezbătute în plenul Senatului.