Regină a muzicii pop, cu o avere de un MILIARD de DOLARI, construieşte şcoli în AFRICA

Madonna va profita de şederea în Malawi, ţară din care a adoptat doi copii, pentru a vizita cele zece şcoli a căror construcţie este finanţată de ea, a declarat marţi managerul său.

02 apr. 2013, 17:02
Regină a muzicii pop, cu o avere de un MILIARD de DOLARI, construieşte şcoli în AFRICA

„Mergem să vizităm cele zece şcoli finalizate recent cu asociaţia BuildOn”, a precizat Trevor Nielson, care administrează operele de binefacere ale cântăreţei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Madonna, târâtă în noroi de fratele alcoolic, care trăieşte pe străzi. „Ea trăieşte în lumea ei”

„Şcolile s-au deschis şi în ele învaţă 3.800 de elevi. Ele au fost construite conform normelor locale, ca orice şcoală din Malawi'”, a spus el, asigurând că este vorba de unităţi şcolare standard, nu de simple săli de clasă, cum se plânsese anul trecut ministrul Educaţiei din Malawi, Eunice Kazembe. Madonna a sosit în Malawi duminică, alături de cei doi copii adoptaţi în 2006 şi de fiica sa, Lourdes.

Citeşte şi Şocant: A fost considerată REGINA MUZICII pop, dar acum arată DEPLORABIL FOTO

La început, Madonna a dorit să construiască o şcoală pentru fete în Malawi, ţară extrem de dependentă de ajutorul străin, unde se înregistrează circa un milion de orfani din cauza numeroaselor cazuri de sida. Ea a cumpărat un teren la Chinkhota, aproape de capitala Lilongwe, şi a pus piatra de fundaţie în aprilie 2010 la ceea ce trebuia să fie o şcoală pentru 500 de fete.

Citeşte şi Fiica Madonnei este designer şi cântăreaţă la numai 16 ani VEZI VIDEO

Totul a fost anulat la începutul lui 2011. Nu numai că şcoala nu a fost construită niciodată, dar a înghiţit şi 3,8 milioane de dolari. Fundaţia Madonnei a fost vizată de o anchetă a fiscului american, iar fiscul din Malawi a început să se ocupe de condiţiile în care fusese cumpărat terenul. BuildOn este o organizaţie non-profit americană specializată în susţinerea şcolară, care a construit în 20 de ani peste 400 de şcoli în Africa (Mali, Senegal, Malawi), în Nicaragua, Nepal şi Haiti.

Citeşte şi Madonna a pozat goală cu noul ei parfum FOTO