Regina Elisabeta a II-a își sărbătorea de două ori pe an ziua de naștere. Lucruri mai puţin ştiute despre Regina Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la reşedinţa sa de la Balmoral. Deşi şi-a trăit o mare parte din viaţă sub ochii publicului, există câteva lucruri pe care nu le ştie toată lumea despre cea care a fost cel mai longeviv monarh din lume.

08 sept. 2022, 22:11
Regina Elisabeta a II-a își sărbătorea de două ori pe an ziua de naștere. Lucruri mai puţin ştiute despre Regina Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viaţă joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Aceasta se afla de câteva zile la reşedinţa sa de la Balmoral, Scoţia, acolo unde a primit-o  recent şi pe Liz Tuss.

Regina Elisabeta a II-a, lucruri mai puţin ştiute despre cel mai longeviv monarh din lume

Citeşte şi Margareta a României: Am aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a

Puţine persoane ştiu că Regina Angliei obişnuia să-şi sărbătorească ziua de naştere de două ori pe an. Prima sa aniversare este sărbătorită pe 21 aprilie 1926, în ziua în care s-a născut, iar a doua, cea „oficială”, este sărbătorită în a doua sâmbătă din iunie, atunci când are loc și parada Trooping the Color.

De asemenea, Regina a fost poreclită încă din copilărie „Lilibet”, pentru că nu-și putea pronunța numele. Aceasta era mândria tatălui său, Regele George al VI-lea.

„Lilibet este mândria mea. Margareta este bucuria mea”, spunea regele George.

În onoarea bunicii sale, prinţul Harry şi-a numit fiica după porecla pe care a primit-o Regina în copilărie.

Elisabeta a II-a s-a alăturat Serviciului Teritorial Auxiliar în 1945, unde s-a pregătit pentru a fi mecanic. Ea a fost prima femeie din Familia Regală care s-a alăturat Serviciilor Armate ca membru activ cu normă întreagă.

De asemenea, puţini sunt cei care ştiu că Regina Elisabeta şi Prinţul Philip erau veri îndepărtați şi că cei doi s-au cunoscut la vârsta de opt ani.

Întâlnirea oficială a avut loc în 1934, la nunta Prințesei Marina a Greciei și a Prințului George, Duce de Kent.

Regina Elisabeta a învățat să conducă în timpul războiului, în anul 1945,  dar nu avea permis de conducere. De atunci, regina a fost surprinsă se nenumărate ori conducând singură. Monarhul nu a avut nevoie de permis de conducere, de plăcuță de înmatriculare pentru mașină și nici de pașaport.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a și-a lansat propriul brand de săpun lichid. Câți bani poate să coste o sticlă de 500 de ml

Dragostea reginei Elisabeta pentru câinii Corgi datează încă din copilărie , atunci Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta aveau la Curtea Regală mai multe exemplare din această rasă.

Kate Middleton spune că fiul ei cel mare, Prințul George, își striga străbunica „Gan Gan”. Potrivit PopSugar, „Gan-Gan” este o „denumire pe care generațiile de membri ai familiei regale au folosit-o pentru a-și descrie străbunicile”.

Regina Elisabeta a II-a a învățat să vorbească franceza la o vârstă fragedă. Potrivit site-ului oficial al site-ului regal, „Este o abilitate care i-a ajutat Reginei, deoarece are adesea motive să o folosească atunci când vorbește cu ambasadorii și șefii de stat din țările francofone și când vizitează zonele în care se vorbește limba franceză”.

Regina primea în jur de 200-300 de scrisori pe zi, adica circa 70.000 pe an. Conform harpersbazaar.com, aceasta alegea câteva scrisori pentru a le citi chiar ea însăși.

De asemenea, puţini sunt cei care ştiu că Regina Elisabeta şi prinţul Philip au avut parte de o nuntă cu peripeţii. Coroana ei s-a rupt în ziua nunții. Tiara pe care a purtat-o Regina Elisabeta a II-a a fost făcută în 1919 pentru bunica ei, Regina Maria.

În ziua nunții, în timp ce i se atașa voalul de tiară, rama metalică antică s-a rupt.

Un alt fapt mai puțin știut este că regina și-a plătit rochia de mireasă cu cupoane de la război.

Aceasta a primit un cadou de 200 de cupoane de la guvernul britanic pentru a cumpăra materialul necesar pentru a-și crea frumoasa rochie de mireasă.

Ținuta emblematică avea o trenă lungă, iar rochia era compusă din peste 10.000 de perle.

Toate lebedele și delfinii din apele Marii Britanii aparțin Reginei. De asemenea, monarhul mai deține toate balenele și delfinii din apele din jurul Regatului Unit.

Regina purta oja Essie „Ballet Slippers”, nunanța roz pal. Se pare că monarhul purta această culoare pe unghii încă din anul 1989.

În toate aparițiile publice, regina poartă o geantă neagră produsă de brandul londonez Launer. Majestatea Sa își folosea poșeta ca o modalitate de a comunica de la distanță cu personalul său.

În 2004, Regina a găzduit un prânz exclusiv pentru femei, la Palatul Buckingham, la care au participat femei din afaceri, din politică, modă și din lumea artei. Printre oaspeți s-au numărat J.K. Rowling, Charlotte Church, Twiggy, Marjorie Wallace, Kate Moss și multe altele, potrivit stirileprotv.ro. 

În 2015, regina Elisabeta a II-a a devenit cel mai longeviv monarh britanic când a depășit domnia stră-străbunicii ei, Victoria.

Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a a fost sărbătărit în 2022, când s-au împlinit 70 de ani de domnie.