Regina Elisabeta este în doliu. Fergus, câinele său, a murit: „Toată lumea este îngrijorată”

Regina Elisabeta este în doliu. Fergus, unul din cei doi pui dorgi primiţi cadou în luna februarie, de la Prinţul Andrew, a decedat. Cei doi pui, Fergus şi Muick, au intrat în familia regală în perioada în care Prinţul Philip era internat în spital.

19 mai 2021, 23:22
Regina Elisabeta este în doliu. Fergus, câinele său, a murit: „Toată lumea este îngrijorată”
Regina Elisabeta este în doliu

Regina Elisabeta este în doliu. Conform sursei citate, Regina este ”devastată” de pierderea lui Fergus. ”Căţeluşii au înveselit-o într-o perioadă foarte dificilă. Toată lumea este îngrijorată pentru că acest eveniment a avut loc atât de devreme după moartea Prinţului Philip”, a transmis o sursă de la Windsor.

Citeşte şi: Primele imagini cu Regina Elisabeta a II-a, după înmormântarea Prinţului Philip. Ea şi-a reluat îndatoririle oficiale după zilele de doliu

Regina Elisabeta este în doliu

Fergus a fost numit după unchiul Reginei, căpitanul Fergus Bowes-Lyon, care a murit la doar 26 de ani. El a condus un atac împotriva liniilor germane din Bătălia de la Loos, în Franţa, în timpul Primului Război Mondial. Celălalt pui dorgi, Muick, a primit numele după lacul din Balmoral, Scoţia, scrie Mediafax.

Regina Elisabeta a II-a a participat, în urmă cu o săptămână, la primul eveniment public major după decesul prințului Philip. Suveranul a luat parte la deschiderea sesiunii Parlamentului britanic, scrie BBC. La acest eveniment, Prinţul Philip a însoţit-o pe Regină timp de zece ani.

De altfel, întreaga ceremonie s-a desfăşurat după reguli de distanțare socială: în Camera Lorzilor au avut acces doar 74 de persoane, iar alte 34 de deputați din Camera Comunelor au putut privi de la balcon.

Tronul Prințului Philip a fost scos din sala în care a avut loc întrunirea Camerei Superioare a Parlamentului britanic.

În ciuda pandemiei și a pierderii Ducelui de Edinburgh, Regina a continuat să-și onoreze atribuțiile oficiale, participând prin videoconferință la evenimente, după încheierea perioadei de doliu.