Regina Elizabeta, a doua zi în spital: Are moralul bun, dar riscă să se deshidrateze VIDEO

Suverana Marii Britanii se află pentru a doua zi internată în spital, după ce a făcut gastroenterită la sfârşitul săptămânii trecute. Surse de la Palatul Buckingham au explicat că regina a fost internată doar ca măsură de precauţie, pentru ca medicii să poată urmări îndeaproape starea ei de sănătate şi să evite astfel pericolul agravării bolii.

04 mart. 2013, 07:26

Pericolul cel mai mare este deshidratarea. Este foarte posibil ca pacientul să se deshidrateze, fie dacă este foarte tânăr, sub şase luni sau sub un an, fie că este în vârstă. Regina are o stare de sănătate admirabilă, dar are totuşi 86 de ani”, a explicat o sursă de la Palatul Buckingham. Aceeaşi sursă a mai precizat că suverana Marii Britanii „are moralul bun”.

Regina Elizabeta a II-a şi-a onorat îndatoririle până în ultima secundă, înainte de a pleca la spital, ea înmânând nişte medalii şi a refuzat categoric să fie transportată cu ambulanţa, preferând automobilul personal, dezvăluie tabloidul britanic Daily Mail.

Uşile spitalului în care este internată regina sunt păzite cu străşnicie de gărzile ei, între care una le-a atras atenţia jurnaliştilor. Este vorba despre Anthony Wallyn, cel mai înalt ofiţer din poliţia britanică, el măsurând 2,19 metri.

Regina a început să aibă probleme încă de vineri, când a fost nevoită să renunţe la o deplasare în Ţara Galilor. După internare, toate angajamentele sale din această săptămână au fost fie amântate, fie anulate. Regina în vârstă de 86 de ani şi soţul ei, ducele de Edinburgh, urmau să facă o vizită, miercuri şi joi, la Roma.

Elizabeta a II-a a mai fost internată în urmă cu zece ani tot la spitalul „King Edward VII”, pentru a o intervenţie chirurgicală minoră la genunchi. Ajunsă la vârsta de 86 de ani, regina se bucură de o stare bună de sănătate.