Regina Marii Britanii şi-a anulat programul oficial pentru că s-a îmbolnăvit de gastroenterită

Suverana Marii Britanii nu mai poate participa la ceremoniile aniversare din Swansea, în Ţara Galilor, iar vizita de săptămâna viitoare la Roma este şi aceasta pusă sub semnul întrebării, după cum a dezvăluit presa britanică.

02 mart. 2013, 10:59
Regina Marii Britanii şi-a anulat programul oficial pentru că s-a îmbolnăvit de gastroenterită

Regina Marii Britanii şi-a anulat vizita în Ţara Galilor, unde urma să participe la o sărbătoare militară în Swansea, din cauza unei gastroenterite de care s-a îmbolnăvit pe neaşteptate, scrie Daily Mail în ediţia online de sâmbătă. Un purtător de cuvânt de la Palatul Buckinham, citat de publicaţia britanică, a declarat că suverana Marii Britanii se află acum la Windsor, unde îşi va petrece sfârşitul de săptămână. De asemenea, regina ar putea să îşi anuleze şi vizita de săptămâna viitoare la Roma, mai scrie aceeaşi publicaţie.

Beneficiind de o sănătate robustă, rareori s-a întâmplat, în cei 61 de ani de domnie, ca regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii să nu poată să îşi onoreze îndatoririle publice. De asemenea, în rerele episoade de boală, regina a stat la pat foarte puţin timp sau chiar nu a stat deloc. 

Se pare însă că în ultimul timp lucrurile s-au mai schimbat în privinţa stării ei d sănătate şi suverana Marii Britanii a început să dea semne de slăbiciune. Astfel, ea nu a putut să ia parte la o slujbă cu două zile înainte de Crăciun, din cauza unei răceli. Iar în octombrie a anulat o ceremonie ce urma să aibă loc la Castelul Windsor, în urma durerii de spate.

Gastroenterita este o invfecţie foarte des întâlnită în Marea Britanie. Este provocată de un virus numit norovirus sau de alimente alterate sau contaminate cu acest virus. Contaminarea se poate produce şi din cauza unei igiene precare, cu mâini nespălate mai ales după vizita la toaletă. Se manifetă prin vomă, diaree şi deshidratare puternică, din cauza faptul că virusul care ajunge în stomac şi apoi în intestin împiedică absorbţia apei din intestin.