Regizor celebru, mort în urma unui accident de maşină. Este cel care a făcut filmul „Lula”

Regizorul brazilian Fabio Barreto a murit miercuri seara, în urma complicaţiilor care au apărut după un accident de maşină. Reputatul cineast avea 62 de ani.

21 nov. 2019, 19:48
Regizor celebru, mort în urma unui accident de maşină. Este cel care a făcut filmul „Lula”

Fabio Barreto a murit la spitalul Samaritan, din Rio de Janeiro, unde se afla în comă încă din 2009. În seara zilei de 19 decembrie a acelui an el a fost implicat într-un accident grav în Botafogo, în sudul oraşului Rio. O maşină s-a apropiat pre mult de cea a cineastului, care a intrat în zid, de unde a ricoşat înapoi pe carosabil, unde a fost lovită de un alt autoturism. El a fost supus în aceeaşi noapte unei intervenţii chirurgicale de trei ore, făcându-i-se inclusiv o traheostomie, pentru a-l ajuta să respire. Starea sa neuronală a rămas însă foarte gravă, iar pe 22 martie 2010 a fost transferat acasă, unde a primit îngrijiri medicale. În august 2014 se spunea despre el că doar răspunde vag la nişte stimuli.

Fabio Barreto s-a născut pe 6 iunie 1957, la Rio de Janeiro, iar primul film regizat a fost „India, fiica soarelui”, în 1984. În 1996, filmul său „Cvadrupleţii” a fost nominalizat la Premiile Oscar, în secţiunea Cel Mai Bun Film Străin. Ultimul său film, de asemenea, celebru, a fost „Lula, fiul Braziliei”, un film dedicat modestelor origini ale fostului preşedinte al Braziliei.