Regizorii filmelor Matrix sunt acuzaţi de plagiat. Li se cer daune de 300 milioane de dolari

Fraţii Lana şi Andy Wachowski, regizorii francizei "Matrix", au fost daţi în judecată de un scenarist american, care susţine că cei doi cineaşti i-au "furat" ideile pentru a realiza ultimele două filme din această trilogie şi solicită daune de 300 de milioane de dolari.

05 mart. 2013, 09:14
Regizorii filmelor Matrix sunt acuzaţi de plagiat. Li se cer daune de 300 milioane de dolari

Thomas Althouse i-a dat în judecată pe cei doi cineaşti, fraţii Lana şi Andy Wachowski, susţinând că aceştia s-au inspirat în realizarea filmelor „Matrix – Reîncărcat” şi „Matrix – Revoluţii” din scenariul său intitulat „The Immortals”, relatează TMZ.com, citat de agenţia Mediafax.

El afirmă că a trimis scenariul „The Immortals” studiourilor Warner Bros. încă din anul 1993, însă nu a primit niciun răspuns din partea reprezentanţilor acestei companii.

În documentele depuse la tribunal, Althouse a spus că a văzut filmele din trilogia „Matrix” abia în anul 2010 şi a recunoscut imediat mai multe asemănări cu opera sa – introducerea de cabluri în ceafa personajelor, agenţi-roboţi îmbrăcaţi în costume elegante şi personaje rămase captive într-o staţie de tren.

În acest proces, Thomas Althouse i-a dat în judecată pe fraţii Wachowski, studiourile Warner Bros. şi producătorul Joel Silver, pe care îi acuză de încălcarea drepturilor de autor.

Franciza „Matrix” este evaluată la circa 2 miliarde de dolari.


loading...