Reguli Covid-19 Anglia: Ce trebuie să facă oamenii care vin din străinătate pentru a-şi reduce carantina

Persoanele care vin în Anglia, din străinătate, trebuie să respecte nişte reguli. Vor putea să-și reducă carantina cu mai mult de jumătate dacă vor efectua un test Covid-19 după cinci zile, anunţă secretarul de transport.

24 nov. 2020, 14:10
Reguli Covid-19 Anglia: Ce trebuie să facă oamenii care vin din străinătate pentru a-şi reduce carantina

Reguli Covid-19 Anglia. Acestea vor intra în vigoare începând cu 15 decembrie, iar testele efectuate de firmele private vor costa între 65 și 120 de lire, anunţă BBC. Secretarul de transport Grant Shapps a declarat că schema va „susţine călătoriile internaționale, păstrând în același timp oamenii în siguranță”.

În conformitate cu noile reguli de călătorie, pasagerii care vin dintr-o destinație străină, aflată în zona roşie, vor trebui în continuare să se autoizoleze. Cu toate acestea, dacă plătesc pentru un test de Covid-19, după cinci zile, și iese negativ, nu vor mai trebui să stea în izolare.

Citeşte şi: Boris Johnson anunţă sfârşitul lockdown-ului în Marea Britanie. Restricţiile vor fi ridicate treptat, fanii revin din decembrie pe stadioane

Reguli Covid-19 Anglia

Grant Shapps a declarat: „Noua noastră strategie de testare ne va permite să călătorim mai liber, să îi vedem pe cei dragi și să ne ocupăm de afaceri internaționale. Oferind oamenilor posibilitatea de a se testa în ziua a cincea, susținem și industria turismului„.

Scoția și Irlanda de Nord iau în considerare un sistem similar, în timp ce Țara Galilor a declarat că „susține, în principiu, propunerile pentru un sistem de testare și eliberare”.

Un purtător de cuvânt al guvernului galez a spus: „Va trebui să luăm în considerare datele și rezultatele care stau la baza acestui sistem înainte de a lua orice decizie cu privire la modificarea restricțiilor de călătorie internațională din Țara Galilor”.

Departamentul de Sănătate din Irlanda de Nord a declarat: „Se ia în considerare în prezent punerea în aplicare a schemei de testare care ar putea permite celor care au ajuns în Irlanda de Nord dintr-o țară cu risc minim să nu se autoizoleze, după primirea unui test negativ„.