Reguli de căsnicie la care să renunţi

Regulile pentru un mariaj perfect sunt batute in cuie, considera multi oameni. Insa expertii in relatiile de cuplu sustin ca, dimpotriva, trebuie sa incalci urmatoarele „cutume" pentru a-ti tine mariajul in forma.

08 feb. 2017, 21:03
Reguli de căsnicie la care să renunţi

„Multe reguli sunt de fapt mituri care nu au nicio legatura cu realitatile unei relatii”, spune Terri Orbuch, profesor in cercetare la University of Michigan Institute for Social Research si autor al „5 Simple Steps to Take Your Marriage from Good to Great”.

Iata cateva reguli de casnicie la care sa renunti.

Sa nu mergi niciodata in pat suparat

„Nu este intotdeauna o idee buna sa ramaneti treji si sa va rezolvati toate diferendele. S-ar putea sa spui ceva si apoi sa regreti. Tocmai de aceea este o idee sa te duci sa te odihnesti. Sunt sanse mari sa rezolvi lucrurile a doua zi cand veti fi amandoi odihniti. Este bine sa reveniti asupra problemei si sa o rezolvati in cel mult 24 de ore”, a declarat Orbuch.

Orbuch spune ca acest mit a cauzat probleme in multe mariaje. Pentru ca oamenii cred ca nu ar trenui sa mearga la culcare inainte sa rezolve disputa, uneori, raman in picioare la ore tarzii din noapte, ceea ce face ca lucrurile sa degenereze. „Daca ne schimbam gandirea si realizam ca nu este momentul oportun sa rezolvam un conflict, atunci vom fi mult mai relaxati in legatura cu rezolvarea problemei mai tarziu”, a spus ea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.


loading...