Reguli de SIGURANŢĂ pentru fetele care fac autostopul. Ce trebuie să faci ca să ajungi cu bine la destinaţie

Autostopul sau "ia-mă nene" reprezintă nu doar un mijloc ieftin de a ajunge dintr-un punct într-altul într-un timp scurt, ci a devenit și o formă de turism. Unul destul de periculos, dacă ne luăm după întâmplările din ultimele zile.

30 iul. 2019, 10:33
Reguli de SIGURANŢĂ pentru fetele care fac autostopul. Ce trebuie să faci ca să ajungi cu bine la destinaţie

Crimele de la Caracal au creat o fobie a românilor (mai ales a părinților de fete) față de fenomenul „autostop”. Este cu adevărat periculos autostopul? Depinde peste cine dai, ar fi un răspuns corect. Din start trebuie precizat că modul de operare al criminalului Gheorghe Dincă nu este unul nou. Au mai fost și în trecut victime printre autostopiști, la fel cum au fost și împotriva clienților de taxi. Specialiștii susțin că „un criminal care și-a pus în minte să ucidă o va face mai devreme sau mai târziu”. Important este să nu ajungem în preajma unor astfel de oameni.

Pe de altă parte, autostopul reprezintă un fenimen în masă. Există oameni care au făcut turul Europei cu autostopul și au făcut-o tocmai din dorința de a cunoaște oameni, povești de viață și de a împărtăși din propriile experiențe.

Iată câteva sfaturi pentru fetele care fac autostopul

1. Prima regulă este, paradoxal, să evitați să faceți autostopul. Pentru siguranța voastră nu apelați la acst mijloc de deplasare decât dacă nu aveți alternative. Întotdeauna este de preferat un mijloc de transport în comun care, deși nu este la fel de comod, este mult mai sigur.

2. Evitați îmbrăcămintea sexy sau în culori țipătoare. Cei care opresc trebuie să-și dea seama imediat că singurul tău interes este cel legat de transport. Este greșită abordarea conform căreia cu cât ești mai sexy cu atât ai mai multe șanse să oprească cineva.

3. Atenție la limbajul nonverbal. Nu provocați, nu arătați că vă simțiți în largul vostru în prezența șoferului. Încercați să păstrați distanța.

4. Evitați să vă urcați singură în mașină. Cel mai bine este să mai luați un prieten sau o prietenă.

5. Nu pleca de acasă fără să-ți anunți familia unde mergeți atunci când faceți autostopul. De asemenea, la urcare, trimite cuiva apropiat un mesaj cu numărul mașinii în care te-ai urcat.

6. Ține telefonul la îndemână

Mai multe amănunte pe kfetele.ro.