Reguli noi de la Primăria Capitalei: Fără aparate de aer condiţionat şi culori ţipătoare pe blocuri

Publicat: Luni, 13 Mai 2013 12:53 // Actualizat: Luni, 13 Mai 2013 13:08 // Sursa: RTV.net

Montarea aparatelor de aer condiţionat şi a antenelor prin satelit pe faţada clădirilor din Bucureşti ar putea fi interzisă, potrivit unei prevederi care apare într-un proiect de regulament pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei. De asemenea, autorităţile vor să impună şi noi reguli privind reabilitarea blocurilor.

Potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Bucureşti, autorităţile vor să interzică montarea aparatelor de aer condiţionat şi a antenelor prin satelit pe faţadele imobilelor, să îngroape toate cablurile pentru electricitate şi comunicaţii şi să rezolve problema culorilor în care sunt vopsite blocurile Capitalei.

În ceea ce priveşte culorile, faţadele vor putea fi vopsite în culori deschise precum alb, galben, gri, bej, aprobate de către arhitectul şef al Capitalei prin avizul tehnic sau prin autorizaţia de construcţie.

Regulamentul de intervenţie cu privire la reabilitatea clădirilor prevede ca nuanţele puternice să fie folosite ca excepţie şi complementar pe suprafeţe reduse, pe elemente volumetrice distincte ale faţadei, dar tot cu acordul Municipalităţi. De asemenea, proiectul prevede ca şi culorile tâmplăriei să fie ca cele orginale sau să fie alese în concordanţă cu cromatica faţadelor.

Potrivit aceluiaşi proiect, proprietarii de "clădiri aflate în degradare, care pun în pericol sănătatea, viaţa, integritatea fizică şi siguranţa populaţiei" sunt obligaţi ca din proprie iniţiativă să treacă la realibilitarea clădirilor.

Zonele declarate protejate vor fi reabilitate conform cu specificul zonei, iar culorile folosite vor fi cele cele iniţiale în cazul faţadelor- stabilite în proiectul iniţial. 

TOPUL sectoarelor cu cele mai multe blocuri REABILITATE termic în Bucureşti

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 09:30
Răspunde | Votează email 0 email
Dorina
poate vor sa faca legea pt cladirile de patrimoniu pt ca altfel cadem in aberatii de oameni care traiesc pe alta planeta.cu toate problemele care sunt de rezolvat dl primar arde gazul ca sa treaca timpul.muncesc inutil si au salarii grase din banii populatiei
14 mai 07:37
Răspunde | Votează email 0 email
Marin
De ce sa interzica montarea aerelor conditionate ... are domnul primar o alta metoda de aer conditionat in Bucurestiul acesta... sa isi vada de traba lui si sa se trezeasca la realitate.
13 mai 21:44
...fapt, necesitatea de întreţinere a faţadelor”, a declarat, luni, arhitectul şef al Capitalei. Citeşte şi Reguli noi de la Primăria Capitalei: Fără aparate de aer condiţionat şi culori ţipătoare pe blocuri...
13 mai 19:21
...TOPUL sectoarelor cu cele mai multe blocuri REABILITATE termic în Bucureşti Source Article from http://www.rtv.net/reguli-noi-de-la-primaria-capitalei-fara-aparate-de-aer-conditionat-pe-blocuri-si-culori-tipatoare_79437.html ...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H