Reguli noi, sunt obligatorii: se interzice folosirea şi deţinerea de ţigări electronice

Armata sud-coreeană a interzis utilizarea şi deţinerea de ţigări electronice în bazele militare din motive de sănătate, după ce guvernul de la Seul a lansat un avertisment ca populaţia să nu mai folosească aceste dispozitive, potrivit Reuters.

11 nov. 2019, 07:59
Reguli noi, sunt obligatorii: se interzice folosirea şi deţinerea de ţigări electronice

Coreea de Sud are o armată numeroasă formată din aproape 600.000 de militari, în principal recruţi. În timp ce rata este în scădere, bărbaţii din Coreea de Sud se numără printre cei mai înrăiţi fumători din lume.

Ministerul Sănătăţii sud-coreean a emis luna trecută un avertisment cerând populaţiei să nu mai utilizeze ţigări electronice, menţionând cazuri de îmbolnăviri şi chiar decese în Statele Unite.

Ministerul a declarat că va efectua studii pentru a stabili dacă există o bază ştiinţifică pentru a interzice vânzarea de ţigări electronice, informează Agerpres.

Un caz de pneumonie la un fumător sud-coreean în vârstă de 30 de ani a fost raportat luna trecută, potrivit ministerului.

La o zi după comunicatul guvernului, un lanţ de magazine din Coreea de Sud a suspendat vânzarea de ţigări electronice produse de compania americană Juul Labs şi cele produse de compania sud-coreeană KT&G.

Ţigările electronice au devenit din ce în ce mai populare în Coreea de Sud din 2017, reprezentând 13% din vânzările înregistrate din iunie pe piaţa tutunului, potrivit datelor guvernamentale.


loading...
Partenerii noștri