Reguli stricte în cimitir: Amenzi usturătoare pentru cei îmbrăcaţi INDECENT. Vezi unde se aplică

Persoanele care merg în cimitir cu îmbrăcăminte sumară, beau paharul de vin primit de pomană sau ascultă muzică vor primi amenzi usturătoare. Decizia a fost luată la Cluj Napoca, unde aleşii locali au pus la punct un adevărat regulament pentru cei care merg să aprindă o lumânare în cimitir.

22 feb. 2013, 07:10
Reguli stricte în cimitir: Amenzi usturătoare pentru cei îmbrăcaţi INDECENT. Vezi unde se aplică

După ce proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor administrate de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a fost restras de pe ordinea de zi de două ori, iar odată a fost respins, consilierii au aprobat noul regulament de funcţionare al cimitirelor.

Astfel, clujenii care vor merge îmbrăcaţi indecent în cimitir sau în stare de ebrietate, riscă să primească amenzi între 300 şi 600 de lei.

Potrivit regulamentului, vor primi amenzi şi cei care vin în cimitir însoţiţi de câini sau de „alte animale domestice” şi cei care practică cerşitul sau comerţul ambulant.

Şi atitudinea necorespunzătoare în timpul ceremoniilor funerare va fi pedepsită cu amenzi de până la 500 de lei. Regulamentul mai prevede ca înălţimea florilor de pe morminte să nu depăşească o jumătate de metru.

Reprezentanţii firmelor care construiesc morminte sunt nemulţumiţi de noul regulament şi cer o prelungire a programului de funcţionare. Ei îşi doresc ca prestarea serviciilor să se facă între orele 6.00 si 22.00, inclusiv sâmbătă.

VEZI AICI ÎNTREGUL REGULAMENT

Acţiune de amploare a Poliţiei şi a procurorilor DIICOT în această dimineaţă: nu mai puţin de 115 percheziţii au avut loc, începând cu ora 6 dimineaţa, la mai multe clanuri interlope, printre care Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei, Raluca Seucan, sunt căutate 67 de persoane învinuite într-un dosar de tentativă de omor, lipsire de libertate şi şantaj, dintre care 30 au fost deja ridicate de poliţişti. Printre aceştia – Sile şi Nuţu Cămătaru.