Regulile de aur pentru un ten perfect

Ne petrecem lungi ore din viata in magazinele de cosmetice sau langa rafturile cu produse de ingrijire, cantarind, comparand, citind etichete, incercand sa ne hotaram care produs e cel cu efect magic pentru a avea un ten perfect: neted, stralucitor, vesnic tanar.

02 mai 2019, 04:42
Regulile de aur pentru un ten perfect

Insa dermatologii spun ca secretul pentru un ten perfect a sta in respectarea a 7 reguli simple (si ieftine!) de ingrijire.

1. Spala-ti fata seara daca vrei un ten perfect

Dermatologii spun ca cel mai important moment pentru curatatul fetei este inainte de culcare. Praful, mizeria poluarii, bacteriile si resturile de machiaj lasate pe piele peste noapte pot irita tenul, infunda porii si declansa eruptii acneice.

Indeparteaza mizeria de peste zi cu o solutie blanda pentru spalat fata (daca ai ales spuma sau gelul corect, ar trebui sa-ti simti pielea placut intinsa pana la 15 minute dupa spalare), care permite si cremelor anti-imbatranire sa patrunda mai adanc in piele, pentru rezultate mai bune.

Deoarece pielea isi reduce dramatic productia de grasime dupa varsta de 40 de ani din cauza schimbarilor hormonale, spalarea fetei de doua ori pe zi iti poate usca tenul si accentua ridurile. Daca faci parte din acea categorie de varsta e de ajuns dimineata sa dai pe fata cu apa calduta, fara a mai folosi alte produse.

2. Fa-ti o obsesie din protejarea impotriva ultravioletelor pentru a avea un ten perfect

Nimic nu e mai important ca folosirea zilnica a unei creme cu protectie solara (ideala e una cu factor de protectie 30) daca vrei sai ai o piele tanara. Chiar si 10 minute de expunere zilnica la radiatiile ultraviolete care te imbatranesc pot produce schimbari in structura pielii, care duc la riduri si pete in doar 12 saptamani.

Daca crema ta hidratanta nu are si ecran de protectie solara cu factor 30, ai grija sa aplici o crema protectoare inainte de a te da cu crema ta normala. Si nu uita ca ultravioletele nu actioneaza doar vara, ci tot timpul anului!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.