Relu Fenechiu: Aş vrea ca procesul meu să fie televizat. Sunt pregătit de orice

Relu Fenechiu a declarat că este nevinovat şi că şi-ar dori ca procesul său să fie televizat pentru ca toată lumea să vadă nevinovăţia sa.

07 ian. 2014, 09:57
Relu Fenechiu: Aş vrea ca procesul meu să fie televizat. Sunt pregătit de orice

„Mi-aş dori mult ca procesul meu să fie televizat, să vadă toată lumea că nu sunt vinovat. Chiar mi-ar plăcea acest lucru, ca procesul meu să fie televizat, ca toată lumea să-l urmărească”, a declarat fostul ministru. De asemenea, el a mai spus că este pregătit de orice, de orice sentinţă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă marţi recursul în dosarul ”Transformatorul”, în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Pe 12 iulie, un complet de la instanţa supremă l-a condamnat pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă fiind dată şi fratelui acestuia, Lucian Fenechiu.
 
Instanţa i-a obligat pe Relu şi Lucian Fenechiu, Petru Andronache, Ioan Turbatu şi Mihai Bogdan Damian la plata în solidar a sumei de 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002-2005, SISEE Moldova a realizat achiziţii de la cele patru firme menţionate fără să respecte prevederile legislaţiei cu privire la achiziţiile publice, în condiţii de favorizare a acestor firme de la care s-au cumpărat, la preţuri de produse noi, transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi, fabricate în anii 1970-1980.

Cea mai mare parte din aceste produse au rămas permanent în stocul SISEE Moldova, devenind, în final, achiziţii de produse vechi, folosite, fără justificare economică, inutile şi cauzatoare de prejudicii bugetului societăţii, făcute cu scopul de a favoriza firmele ce le livrau.