Relu Fenechiu, condamnat în dosarul Transformatorul, transferat la Penitenciarul Vaslui

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, precum şi fratele acestuia, Lucian Fenechiu, condamnaţi la cinci ani de închisoare în dosarul ”Transformatorul”, au fost transferaţi de la Penitenciarul Iaşi la Penitenciarul Vaslui.

28 feb. 2015, 10:17
Relu Fenechiu, condamnat în dosarul Transformatorul, transferat la Penitenciarul Vaslui

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a decis să îi transfere pe Relu şi Lucian Fenechiu, condamnaţi definitiv la câte cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi în unitatea cu regim semideschis şi deschis de la Vaslui, în condiţiile în care cei doi au ispăşit o cincime din pedeapsă.

RELU FENECHIU, total dispreţ faţă de banul public! MOTIVAREA judecătorilor în dosarul Transformatorul

Odată cu schimbarea regimului de detenţie, din închis în semideschis, Relu Fenechiu şi fratele acestuia vor avea la Penitenciarul Vaslui o serie de drepturi în plus faţă de ceea ce au beneficiat în unitatea de detenţie de la Iaşi.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv pe 30 ianuarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ‘Transformatorul’.

Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins recursul lui Relu Fenechiu şi a menţinut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanţa supremă.

Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.