Remedii care şterg pistruii

Vara e în toi, iar fața ta e deja plină de pistrui? Până se termină sezonul cald și se domolește soarele, nu prea poți face mare lucru. Oricât ai decolora pistruii, ei apar la loc. Însă unele remedii au efect pe o perioadă mai lungă de timp.

01 iul. 2016, 08:50
Remedii care şterg pistruii

Sunt și persoane care se mândresc cu ei, dar majoritatea ar prefera să scape de petele presărate pe toată fața, pe decolteu, spate și brațe. De obicei, aceste pete pigmentare se înmulțesc când intră în contact cu soarele și își intensifică culoarea.

Cei mai mulți pistrui au caracter ereditar, așa că orice ai face nu poţi scăpa definitiv de ei. Poți încerca, însă, cu creme special concepute pentru estomparea pistruilor şi cu remedii naturiste, care pot „şterge” termporar petele. Adică până vara viitoare. Merită încercate!

Pătrunjelul estompează petele maronii

Pătrunjelul este un ingredient esențial în măștile și preparatele care combat pistruii și petele maronii de pe față. În plus, redă pielii elasticitatea și are acțiune hidratantă. Dacă pistruii sunt mai pigmentați, ai nevoie de un remediu foarte eficient. În acest caz, folosești rădăcină de pătrunjel.
Torni 500 ml de apă rece peste o lingură de plantă și, după câteva ore, pui amestecul pe foc și-l fierbi un sfert de oră. La final, răcești și strecori, apoi îl amesteci cu sucul unei lămâi. Dimineața și seara, ștergi pielea curată cu o dischetă din bumbac înmuiată în suc de pătrunjel și lămâie.

Păpădia are efect de decolorare

Proprietățile de albire pe care le are păpădia o recomandă în remediile pentru estomparea petelor pigmentare de pe față și corp. Efect de decolorare are ceaiul de păpădie, pentru care ai nevoie de două linguri de rădăcină uscată de păpădie și 300 ml apă, pe care le fierbi 15 minute. Spală fața și decolteul cu acest ceai și nu te clăti decât după ce au trecut 30 de minute.

Lămâia și apa oxigenată, inamicii pistruilor

Dacă ai în casă lămâie, folosește-o și vei scăpa de pistrui. Adevărat agent de curățare, lămâia tăiată felii subțiri, aplicate pe față, estompează petele galben-brune.
Poți aplica pe zonele pătate și suc proaspăt stors de la o lămâie, pe care îl lași pe piele până se usucă, aproximativ 10 minute. Apoi clătești cu apă rece și hidratezi tenul cu crema ta obișnuită. Sau poți șterge fața cu o dischetă demachiantă înmuiată în lapte rece.

De ajutor este și soluția din 50 ml de alcool, de 70% concentrație, 50 ml oțet, 10 ml apă oxigenată și 100 ml zeamă de lămâie. Amestecă totul într-un flacon de sticlă cu dop etanșși agită bine. Cu această soluție ștergi în fiecare seară obrazul și insiști în zonele cu pistrui.
Știi că în lume sunt de câteva ori mai multe femei cu pistrui decât bărbați? Petele de pe față apar de obicei pe obraji, frunte, buza superioară, nas și bărbie.

Ești pistruiată? Iată câteva sfaturi de machiaj pe clickpentrufemei.ro