Remedii eficiente pentru gastrită

Când suferim de gastrită, durerea și senzația de arsură care apar în partea superioară a stomacului ne afectează starea de dispoziție. Chiar dacă pentru această afecțiune, care nu este gravă, este recomandat tratamentul medicamentos, eficiente sunt și remediile naturale.

18 sept. 2017, 08:10
Remedii eficiente pentru gastrită

În general, bolile sunt de obicei caracterizate de aceleași simptome, care pot fi comune sau similare, însă gastrita este diferită de la o persoană la alta. În funcție de cât de avansată este afecțiunea, printre simptomele cele mai frecvente se numără:

– Durere de stomac
– Senzație de arsură
– Durere abdominală
– Vărsături
– Gaze

Gastrita poate fi provocată de factori ca:

– Stres fizic sau psihologic
– Infecții cauzate de bacteria Helicobacter pylori
– Anxietate
– Consumul de alcool și tutub
– Intervenții chirurgicale

În funcție de declanșatorii gastritei, iată câteva remedii naturale care au capacitatea de a ameliora simptomele:
Sucul de cartofi

Cartoful crud are proprietă antiacide, care reduc inflamația și gazele din stomac. Spală și curăță de coajă doi cartofi. Dă-i prin răzătoare, apoi stoarce sucul. Diluează sucul obținut cu apă călduță. Este recomandat să se bea de trei ori pe zi. Prima dată poate fi înainte de micul dejun, apoi la prânz și la cină.
Iaurtul natural

Proprietățile din iaurtul natural previn inflamarea mucoasei gastrice. În plus, iaurtul este sursă bogată de probiotice, care au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac. Pentru a preveni sau a trata gastrita, trebuie să mănânci trei cești de iaurt pe parcursul zilei.
Mierea

Printre numeroasele sale beneficii, mierea organică luptă și împotriva gastritei, deoarece reduce senzația de arsură pe piept. În plus, vindecă mucoasa gastrică și previne simptomele. Amestecă o ceașcă de apă caldă cu două sau trei linguri de miere organică. Amestecă cu o lingură și bea-o. Este recomandat să bei apa cu miere înainte de micul dejun.

Vezi şi Noi terapii pentru ulcer şi gastrită pe clickpentrufemei.ro