Remedii naturale pentru ARSURILE SOLARE. Vezi cum calmezi usturimile şi cum îţi repari pielea

Vremea frumoasă ne îmbie să ne bucurăm de soare şi să facem plajă. Doar că expunerea prelungită în arşiţa soarelui şi la ore nepotrivite ne poate strica bucuria. Dacă necazul s-a produs şi pielea arde "ca focul" putem apela la câteva remedii care, în timp, s-au dovedit salvatoare.

19 iul. 2013, 18:38
Remedii naturale pentru ARSURILE SOLARE. Vezi cum calmezi usturimile şi cum îţi repari pielea

Soluţie care ia fierbinţeala. Sucul de lămâie este un protector împotriva oricărei infecţii. Mai mult, efectul antifebril al acestui fruct îl face un remediu optim pentru pielea înroşită de soare.

De aceea, prepară o soluţie într-un pahar de 200 ml cu apă minerală, stoarce sucul unei jumătăţi de lămâie şi aplică leacul pe pielea afectată de soare cu ajutorul unui tampon de vată, de trei-patru ori pe zi. La un sfert de oră după fiecare tamponare, unge pielea cu ulei de măsline.

Compresele cu smântână şi kefir alină usturimile şi refac pielea arsă de razele ultraviolete. Compresa îmbibată într-o soluţie preparată dintr-o ceaşcă de smântână, una de kefir şi un litru de apă se pune pe zona afectată de arsura solară şi se schimbă de mai multe ori pe zi

Aloe vera are efect cicatrizant

Dacă pielea s-a înroşit foarte tare nu trebuie să te mai expui deloc la soare în următoarele trei-patru zile. În acest interval, când nu mai faci plajă şi te tratezi acasă, unge zonele de piele afectate cu un gel care să conţină aloe vera şi unt de cacao.

Propolisul, indicat în arsuri grave

Potrivit click.ro, propolisul conţine în compoziţia sa acid feluric, un protector al pielii afectate de razele ultraviolete. Pentru ca rănile produse de arsurile solare să se vindece cât mai repede, unge pielea cu cremă de gălbenele (şase linguriţe) în care adaugi şase picături de tinctură de propolis cu o concentraţie de 10 până la 20%. Unguentul este eficient şi în plăgile scalpului şi se aplică de trei ori pe zi.

Prevenţie

Înainte de a merge la plajă, cu 30 de minute, este bine să aplicăm pe tot corpul o cremă protectoare împotriva razelor solare.

Astfel, substanţele active din crema aplicată îşi vor face efectul. La o oră după programul de plajă, trebuie să mai aplicăm pe piele un strat protector de cremă. Şi buzele trebuie protejate de efectele soarelui puternic cu un balsam, care să conţină tonice din „farmacia” stupului: miere, lăptişor de matcă şi propolis.

Ştergeţi zona afectată de arsurile solare cu un ceai preparat din două linguriţe de flori de soc pe care le lăsaţi să se infuzeze într-o cană cu apă clocotită, timp de zece minute.

La fel de eficient în astfel de situaţii este uleiul de ouă preparat din gălbenuşuri fierte amestecate cu ulei de măsline; acest „balsam” regenerează pielea arsă.