Remedii rapide pentru a dormi bine

Dacă vrei să nu apelezi la somnifere și să ai un somn odihnitor, atunci cel mai indicat ar fi să încerci una dintre cele mai vechi modalități de a te deconecta și relaxa după o zi agitată.

20 sept. 2017, 06:30
Remedii rapide pentru a dormi bine

Chiar dacă sunt recunoscute sub denumirea de remedii băbești tocmai pentru că sunt foarte vechi, o să fii surprins să vezi că ele au efect chiar și astăzi.

Sigur ți s-a întâmplat și ție când erai copil să te îmbolnăvești și bunica să vină îndată cu o soluție banală dar salvatoare.

Ei bine, inclusiv în cazul somnului deficitar există soluții oferite de natură, cunoscute de bătrâni și transmise până astăzi.

Un pahar de lapte, seara

Nimic nu se compară cu un pahar de lapte călduț băut seara înainte de culcare. Nu te grăbi să îl bei repede, savureaza-l încet în timp ce te demachiezi sau asculți o muzică de relaxare. Seara nu fă abuz de mâncare deoarece încărcarea tubului digestiv poate să îți cauzeze insomnii, mai mult de atât se recomandă alimentele care ajută la triptofanului, un aminoacid  responsabil cu sintetizarea melatoninei și serotoninei, substanț ce induc somnul.

Calciul din lapte ajută la utilizarea triptofanului, și dacă nu îți place gustul său poți apela la câteva condimente care să îi sporească calitățile sale benefice asupra organismului uman.

Află cum te poți bucura de un somn bun AICI