Remember: Desenele animate ale copilăriei. Care era personajul tău preferat? VIDEO

Din când în când fiecare dintre noi îşi aduce aminte de desenele animate ale copilăriei. Fie că vorbim despre clasicele desene animate româneşti, gen Mihaela sau Miaunel şi Bălănel, fie că ne amintim de Tom şi Jerry, răţoiul Donald, Mickey Mouse sau Chip şi Dale, tuturor ne încolţeşte un zâmbet nostalgic în colţul gurii.

21 sept. 2012, 05:59
Remember: Desenele animate ale copilăriei. Care era personajul tău preferat? VIDEO

Indiferent de generaţia din care facem parte, toţi ne-am bucurat în copilărie de desenele animate ale vremii. ROMÂNIATV.NET vă propune un remember cu desenele animate „clasice” şi vă invită să spuneţi care erau personajele voastre preferate?

Omuleţul lui Ion Popescu-Gopo a fost prima animaţie românească premiată la Cannes, primind trofeul „Palme d’Or”.

Mihaela a luminat copilăria multor generaţii în vremuri în care nu erau prea multe variante de divertisment pentru copii la postul naţional de televiziune.

Lolek şi Bolek

Miaunel şi Bălănel

Înainte de 1990, în zonele în care antena prindea posturile bulgare, copiii se puteau delecta cu celebrele „Leka noşt, deţa” („Noapte bună, copii”, în traducere).

Înainte ca televiziunea prin cablu sau satelit să ajungă şi la noi, copiii aveau desene animate cu „porţia”, iar Gala Desenului Animat era foarte apreciată de cei mici. Probabil în special pentru că se difuza o dată pe săptămână şi dura câteva minute. Vă mai amintiţi genericul?

Prin intermediul Galei Desenului Animat copiii din acele vremuri au putut să-i cunoască pe Tom şi Jerry, Donald, Mickey Mouse şi multe alte personaje îndrăgite.

Tom şi Jerry

Duffy Duck, Bugs Bunny şi Elmer Fud

Cine nu-şi aminteşte şi de personajele lui Disney, Donald Duck, Pluto, Mickey Mouse sau Goofy?

Dar de Chip şi Dale?

În anii ’90, oferta de desene animate a început să fie mai variată. Au apărut seriale precum Captain Planet, Ţestoasele Ninja sau Sandy Belle, care băgau în casă toţi copiii la ore fixe.

Captain Planet

Ţestoasele Ninja

Familia Flintstone, cunoscuţi şi ca „Fred şi Barney”

Sandy Belle

Pif şi Hercule