Remus Cernea propune o iniţiativă legislativă care să întărească protecţia victimelor violenţei domestice

Deputatul Remus Cernea a depus la Senat o propunere legislativă de modificare a Legii pentru prevenirea și combaterea violenței în familie - Legea 217/2003 - menită să întărească protecția victimelor violenței domestice.

28 ian. 2016, 16:56
Remus Cernea propune o iniţiativă legislativă care să întărească protecţia victimelor violenţei domestice

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, deputatul are în vedere prin modificarea propusă elaborarea unui manual privind violența în familie, ca instrument de lucru adresat polițiștilor și care să ofere sprijin procurorilor pentru conducerea investigațiilor preliminare, dar și acces la informațiile necesare pentru victimele acestei infracțiuni.

Citeşte şi: Violenţa în familie se transmite şi generaţiilor viitoare. Psiholog: Este un calvar, din care cu greu pot ieşi

Propunerea de act normativ mai prevede că „instanța va dispune și obligarea agresorului de a fi testat psihologic, de a urma consiliere psihologică, psihoterapie, de a se supune măsurilor de control decise de instanță sau de a urma efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării”, scrie Agerpres.

Potrivit comunicatului, inițiativa legislativă propune și instituirea posibilității ca instanța să dispună luarea unei măsuri de tipul controlului judiciar.

Astfel, pe timpul perioadei de punere în exercitare a ordinului de protecție, persoana care a primit ordinul de restricție să fie obligată să se prezinte la secția de poliție în a cărei competență teritorială se află domiciliul său, în mod regulat, o dată la 14 zile, în vederea stabilirii conduitei acestuia în raport cu prevederile legii.