REMUS CERNEA renunţă să mai intre în cursa pentru Cotroceni

Remus Cernea a decis să nu intre în cursa pentru Preşedinţie, invocând "legislaţia restrictivă" şi numărul mare de semnături pe care ar fi trebuit să îl strângă pentru a-şi depune candidatura.

03 sept. 2014, 11:46
REMUS CERNEA renunţă să mai intre în cursa pentru Cotroceni

Deputatul Remus Cernea susţine ca legislaţia este mult prea restrictivă in România pentru a permite candidatura unui cetăţean obişnuit la o funcţie publică.

Cernea a explicat că este extrem de greu pentru un candidat independent să strângă 200.000 de semnături pentru a candida la prezidenţiale.

Pentru a strânge 200 de mii de semnături, efortul este echivalabil cu un cost de 50-60 de mii de euro şi suma asta este departe de orice speram să pot să atrag. Nu voi mai mai candida niciodată în România dacă nu se schimbă substanţial sistemul electoral”, a declarat Remus Cernea, pentru România TV.

Cristian Diaconescu renunţă la candidatură şi o sprijină pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale VIDEO

Cernea a adăugat că a încercat să strângă semnături şi pentru europarlamentare, dar nu a reuşit.

Fără să ai o reţea în teritoriu, fără să ai un partid care să te susţină, ca independent este extrem de greu. Pentru prezidenţiale mi-am dat seama ca nu are sens„, a spus deputatul.

Este ca şi cum într-o competiţie sportivă, în loc sa vină atleţi  îmbrăcaţi într-un echipament obişnuit, printr-o decizie legală admnistrativă, li se permite să intre in competiţie doar celor care au o armură de aur pe ei. Însa imaginati-vă o cursă de 100 de m garduri in care competitorii sunt îmbracaţi cu astfel de  armură. Evident că prestatia lor va fi de proastă factură, publicul lor va fi iritat, recte alegătorii, iar competitorii, potential de calitate, vor rămâne in afara competiţiei. Asta se intampla acum din cauza legislaţiei restrictive”, a conchis Remus Cernea.

Animalele sălbatice, interzise în circuri. Remus Cernea a depus un proiect de lege în acest sens