Remus Pricopie, despre ofensiva împotriva Central European University: „Iniţiativa Guvernului Ungariei este greşită”

Remus Pricopie, Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și fost ministru al Educației, a luat atitudine față de inițiativa autorităților de la Budapesta de a scoate în afara legii activitatea Central European University (CEU).

04 apr. 2017, 11:42
Remus Pricopie, despre ofensiva împotriva Central European University: „Iniţiativa Guvernului Ungariei este greşită”

Remus Pricopie a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care arată că universitatea este un spațiu de „gândire critică și exprimare liberă”.

„Inițiativa Guvernului Ungariei este greșită. Universitatea, prin definiție, este un spațiu în care trebuie să se asigure condițiile pentru cercetare, gândire critică și exprimare liberă”, a scris Remus Pricopie pe Facebook.

Poziția fostului ministru al Educației se adaugă demersului inițiat de mai multi profesori și absolvenți ai SNSPA, care au semnat un mesaj de solidaritate cu comunitatea academică a Central European University din Budapesta. Semnatarii, unii dintre ei foști absolvenți ai CEU, resping intenția premierului Viktor Orban de a închide CEU, considerând că atacurile recente împotriva universității sunt expresia unei gândiri autoritare, iliberale.