Remus Pricopie: FSLI este un promotor al progresului în învățământ

Remus Pricopie, fost ministru al Educației Naționale, salută împlinirea a 25 de ani de la înființarea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), organizație care a militat continuu pentru ca educația să devină o prioritate națională.

30 apr. 2015, 07:21
Remus Pricopie: FSLI este un promotor al progresului în învățământ

FSLI împlinește un sfert de secol de activitate în sprijinul profesorilor și personalului auxiliar și nedidactic din școlile românești. Sunt 25 de ani de muncă, de dialog, de activități și proiecte dedicate dezvoltării sistemului de învățământ și promovării performanței în educație, dar și de proteste și atitudini ferme la adresa celor care au lezat interesele învățământului românesc.

Cu o experiență de 25 de ani în reprezentarea angajaților din sistem, FSLI este un simbol pentru mișcarea sindicală din România, un factor de echilibru și consens, care a asigurat prin activitatea sa buna desfășurare a dialogului dintre autoritățile publice și actorii principali ai sistemului de învățământ – profesori, elevi, părinți.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a fost și va rămâne un promotor al reformelor și progresului în educație, organizația fiind implicată pe parcursul anilor în găsirea de soluții și implementarea reformelor pentru creșterea performanței în domeniu. Reprezentanții FSLI au avut și au un rol important în dezvoltarea și îmbunătățirea statutului cadrelor didactice, în promovarea dialogului social și stabilirea unor standarde europene în sistemul educațional.

La acest moment aniversar, doresc să transmit un gând bun tuturor membrilor FSLI, să le urez „La mulți ani!” și cât mai multe realizări, pentru că succesul lor înseamnă succesul tuturor cadrelor didactice, a întregului sistem de învățământ și, în final, înseamnă succesul copiilor noștri. Vă asigur că veți avea mereu în mine un partener pentru orice demers care vizează îmbunătățirea condițiilor de lucru și de viață ale profesorilor și creșterea calității actului educațional. Îmi exprim din nou convingerea că România va putea urma drumul bun pe care se află doar dacă va investi în continuare în educație și va arăta mai mult respect pentru profesori”, a spus Remus Pricopie.