Remus Pricopie ia apărarea Ioanei Petrescu: Trebuie respectată pentru parcursul său educaţional şi profesional

Ministrul Educației Naționale atrage atenția asupra faptului că situația creată în jurul Ioanei Petrescu reprezintă un test pentru societatea românească și pentru liderii săi, care trebuie să respecte elitele.

17 iul. 2014, 11:14
Remus Pricopie ia apărarea Ioanei Petrescu: Trebuie respectată pentru parcursul său educaţional şi profesional

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, consideră că Ioana Petrescu, ministrul de Finanţe, trebuie respectată pentru parcursul său educaţional şi profesional, arătând că ea a renunţat la un post de profesor la o universitate „de prestigiu internaţional” pentru „un proiect de ţară”.

„O societate care se respectă își apreciază elitele, iar cei care o conduc trebuie să fie primii care să dea un exemplu în acest sens. Ceea ce se întâmplă cu doamna Ioana Petrecu în aceste zile reprezintă un test pentru noi toți. Ioana Petrescu trebuie respectată pentru parcursul său educațional și profesional”, a declarat ministrul Remus Pricopie.

Remus Pricopie subliniază că ministrul Finanţelor a renunțat la postul de profesor de economie din cadrul prestigioasei Universități Maryland (SUA) pentru a-și pune cunoștințele în slujba proiectului de țară asumat și susținut de Guvernul Ponta.

„Domnia sa a renunțat la un post de profesor la o universitate de prestigiu internațional nu pentru că are o miză politică personală, ci pentru că i s-a oferit șansa de a face parte dintr-o echipă guvernamentală care are un proiect de țară. Cred că trebuie încurajată și apreciată pentru realizările sale și pentru că vrea să facă ceva pentru România”, a mai declarat Remus Pricopie.