Remus Pricopie împlineşte 44 de ani: „Nu sunt adeptul schimbării de dragul schimbării”

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, împlinește astăzi 44 de ani. Născut la 22 ianuarie 1970, Remus Pricopie și-a petrecut aproape întreaga carieră în domeniul educației. Cei 18 ani de experiență în ministerul Educației, pregătirea profesională și cariera didactică îi conferă statutul de tehnorat, fiind unul dintre miniștrii cabinetului Ponta care nu este membru al unui partid politic.

22 ian. 2014, 12:09
Remus Pricopie împlineşte 44 de ani: „Nu sunt adeptul schimbării de dragul schimbării”

Din februarie 1996, atunci când a fost angajat pentru prima dată în ministerul Educației, și până în prezent, Pricopie a ocupat pe rând toate funcțiile ierarhice, de la referent de specialitate, la expert, consilier, secretar de stat și ministru. Acest lucru i-a permis să cunoască bine sistemul de educație și să aibă o abordare sistemică a problemelor cu care acest domeniu se confruntă.

„Nu sunt adeptul schimbării de dragul schimbării, nu sunt adeptul schimbării peste noapte. Pe de altă parte, nu pot spune că în Educaţie nu trebuie schimbat nimic, pentru că sistemul de educaţie trebuie să de updateze nevoilor societăţii”, spunea Remus Pricopie la începutul mandatului.

Ministrul educaţiei consideră că este nevoie de o planificare strategică, iar măsurile care vor fi adoptate trebuie să fie rezultatul dialogului cu toate părţile implicate.

Remus Pricopie este profesor universitar, doctor în științe politice, fost decan și apoi rector la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Este singurul român care a primit o bursă Fulbright în cadrul New Century Scholarship Program – program coordonat de Institute of International Education, Washington DC. De altfel, Pricopie cunoaște bine sistemul de educație din occident (SUA, Marea Britanie, Belgia), acolo unde a urmat mai multe cursuri academice sau de specializare.