Remus Rădoi din Caracal, zis Codiţă, are afaceri cu statul de peste 4 milioane de euro

Remus Rădoi, zis Codiță, interlopul-afacerist din Caracal, la care a apelat adjunctul Poliţiei Olt pentru căutarea Alexandrei, este patron de firme de pază, având 30 de contracte cu statul în valoare de peste 4,3 milioane de euro, scrie G4Media.ro, care a studiat istoricul firmelor lui Codiţă.

05 aug. 2019, 07:37
Remus Rădoi din Caracal, zis Codiţă, are afaceri cu statul de peste 4 milioane de euro

Remus Rădoi controlează firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție prin interpuși, cum ar fi soacra sa, întrucât a fost condamnat cu suspendare și are interzis dreptul de a deține firme de pază, după ce, în 2009, s-a încăierat cu rivalul din clanul Vacă.

G4Media.ro a identificat 30 de contracte ale firmelor Safety Security și Spartan în SEAP începând cu 2013. Cele mai multe contracte au fost obținute însă în ultimii ani, după ce PSD a preluat puterea.

Firmele lui Codiță au contracte de pază cu CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, RAR, Agenția națională de îmbunătățiri funciare (ANIF), Direcția generală a finanțelor publice Craiova, Compania de apă Olt SA, CET Govora, Protecția Copilului Tulcea, Direcția de sănătate publică Dolj și Spitalul de urgență Petroșani. Valoarea celor 30 de contracte depășește suma de 4,3 milioane de euro.

Şeful operativ al IPJ Olt, Nicolae Alexe, l-a sunat pe Remus Rădoi, zis ”Codiță”, șeful unei rețele uriașe și dintre cei mai temuți oameni din județ,pentru a-l ajuta să găsească fetele dispărute, dezvăluie Libertatea.ro. El i-a trimis pe WhatsApp poze şi informaţii confidenţiale din anchetă. Într-o intervenţie telefonică la România TV, Remus Rădoi a explicat că Poliţia nu i-a trimis poza suspectului, ci i-a cerut ajutor pentru identificarea maşinii acestuia.

Citeşte mai mult pe G4Media.ro.