Remus Truică, audiat de procurorii DNA

Omul de afaceri Remus Truică s-a prezentat, luni dimineaţa, la sediul DNA pentru a da noi explicaţii procurorilor în dosarul Ferma Băneasa, în care se află în arest la domiciliu.

28 dec. 2015, 08:21
Remus Truică, audiat de procurorii DNA

Afaceristul Remus Truică nu a dat declarații la intrarea în sediul DNA și a venit însoțit de avocatul său.

La plecare, Remus Truică a  precizat că va reveni la DNA pentru a da „toate detaliile de care este nevoie”: „Mă veţi vedea şi mâine aici.”

Citeşte şi: Remus Truică, după întâlnirea cu procurorii: „Arestul la domiciliu, o decizie înţeleaptă”

Remus Truică, prințul Paul și avocatul Robert Roșu se află în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu sub control judiciar, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casație și Justiție.

Remus Truică este acuzat de procurorii anticorupție de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu, iar Dan Andronic de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență.

De asemenea, prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu. 

Citeşte şi: Motivare: Arestul la domiciliu, SUFICIENT pentru Truică şi prinţul Paul. Nu sunt probe că s-ar sustrage anchetei