Renault mută în Maroc linia de producţie a modelului Logan Break MCV de la Mioveni, unde se vor produce mai multe Duster

Compania franceză Renault va muta linia de producție a modelului Logan Break MCV de la Mioveni la fabrica din Maroc, în Tanger, începând cu primul trimestru al anului viitor, a anunțat Jean-François Gal, directorul Uzinei Renault Tanger. Scopul mutării este de a permite uzinii de la Mioveni, care este utilizată la maximum, să fabrice mai multe maşini Duster, pentru care cererea este mare.

21 sept. 2016, 13:54
Renault mută în Maroc linia de producţie a modelului Logan Break MCV de la Mioveni, unde se vor produce mai multe Duster

„Vom relua producția acestui model, aflată în prezent în România, din primul trimestru 2017”, a anunțat directorul fabricii Renault Tanger, potrivit profit.ro. El a precizat că pentru această mișcare vor fi asigurate investiții suplimentare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Potrivit Renault, uzina din Mioveni trebuie să răspundă cererii comerciale foarte mari pentru modelul Duster, care este al doilea cel mai vândut model din segmentul său, mai ales, în Europa.

„Cu scopul de a elibera o capacitate de producţie pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV şi în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni şi la uzina din Tanger, în Maroc”, a precizat grupul Renault, într-un comunicat. 

Anunţul vine după ce directorul fabricii Renault Tanger, Jean-Francois Gal, a declarat, citat de infomediaire.net, că Renault a decis să mute, din prima jumătate a anului viitor, producţia modelului Logan MCV de la Piteşti în Maroc.

Citeşte şi DACIA RENAULT are un PROIECT SECRET cu Duster şi Sandero. Despre ce este vorba FOTO

Anul trecut, modelul Logan MCV a fost al 4-lea cel mai vândut de Dacia în România, după Logan Berlină, Duster și Sandero, și este cel mai bine model break vândut în țară.

Citeşte şi FOTO SPION: Dacia Duster 2 face cunoştinţă cu străzile din România

Producătorul de autoturisme Dacia este liderul companiilor exportatoare din România pe plan global.