Repetiţia pentru parada de 1 Decembrie blochează marţi traficul în centrul Constanţei

Circulația rutieră în centrul Constanței va fi suspendată marți dimineață, timp de aproape două ore, începând cu ora 9,30, pe bulevardul Tomis de la intersecția cu bulevardul Mamaia până la intersecția cu strada Negru Vodă, la intrarea în zona peninsulară, pe o lungime de peste doi kilometri.

27 nov. 2017, 16:50
Repetiţia pentru parada de 1 Decembrie blochează marţi traficul în centrul Constanţei

Marți, 28 noiembrie, de la ora ,9,30, este programată repetiția generală a blocului de paradă, pregătit pentru defilare în cadrul ceremoniei ce va fi organizată pe data de 1 Decembrie, la Constanța, pentru celebrarea Zilei Naționale a României, potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Primăria Municipiului Constanța.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Flotei, comandorul Ion Burghișan, a declarat pentru AGERPRESse estimează ca repetiția generală, de marți, să dureze puțin peste o oră și jumătate.

Citeşte şi Vremea de 1 Decembrie: Sunt posibile ploi în cursul paradei de la Arcul de Triumf. PROGNOZA METEO de Crăciun

Este vorba despre un bloc de paradă alcătuit din peste 500 de militari și aproximativ 60 de mijloace tehnice de luptă și intervenție din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne reprezentând Forțele Navale și Forțele Terestre, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Poliția, Serviciul Român de Informații și Garda de Coastă. De menționat că în dimineața de vineri, 1 Decembrie, festivitățile vor debuta la ora 9,00, cu un ceremonial militar și religios la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial, din Cimitirul Central, unde vor fi depuse coroane de flori, pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți pentru independența și suveranitatea țării și, ulterior, parada este programată de la ora 11,00, pe bulevardul Tomis, până la sediul Palatului administrativ„, a precizat Ion Burghișan.

Conform programului anunțat de Primăria Constanța, vineri, 1 Decembrie, pentru organizarea festivităților oficiale dedicate Zilei Naționale a României, în intervalul orar 7,30-12,00, se restricționează circulația pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între zona Capitol (intersecția bulevardelor Tomis și Mamaia) și bulevardul Ferdinand, fără însă a fi restricționată circulația mijloacelor de transport public ale Regiei Autonome de Transport Constanța. Acestea vor staționa la intersecția bulevardului Ferdinand cu bulevardul Tomis, în perioada defilării blocului de paradă.

Totodată, străzile secundare cu care se intersectează bulevardul Tomis — strada Cuza Vodă, strada Ștefan cel Mare, strada Constantin Brătescu, strada Sarmizegetusa, strada Dacia și strada Decebal și strada Tudor Vladimirescu — vor fi închise circulației.

Citeşte şi Parada de 1 Decembrie: A fost găsită fetiţa care va fi imaginea Jandarmeriei Române FOTO