Replica lui Ponta: Dacă eu aş cere daune pentru toate aberaţiile lui Tokes, ne-am îmbogăţi cu toţii

Premierul Victor Ponta a declarat că nu îşi schimbă poziţia în cazul europarlamentarului Laszlo Tokes, deoarece acesta, împreună cu Monica Macovei, a acţionat permanent împotriva intereselor României, şi că toţi românii s-ar îmbogăţi dacă şi el ar cere daune pentru toate "aberaţiile" lui Tokes.

05 mart. 2013, 12:54
Replica lui Ponta: Dacă eu aş cere daune pentru toate aberaţiile lui Tokes, ne-am îmbogăţi cu toţii

„Acum, dacă eu aş cere daune pentru toate aberaţiile pe care le-a spus domnul Tokes nu despre mine doar, ci despre România în ansamblu, ne-am înbogăţi cu toţii pe seama domnului Tokes. Important este că nu îmi schimb în niciun fel – şi e o poziţie pe care am avut-o înainte să fiu prim-ministru – domnul Tokes şi doamna Macovei au acţionat tot timpul împotriva intereselor României. De ce o fac ? Ei ştiu cel mai bine„, a spus Ponta la postul B1 TV.

Europarlamentarul Laszlo Tokes îi cere premierului Victor Ponta daune morale de 100.000 de lei pentru afirmaţia că „reprezintă interese străine îndreptate împotriva României” şi că foloseşte „un limba horthyst”, afirmă Kincses Elod, avocatul lui Tokes.

Kincses a arătat că, deşi sunt întrunite toate elementele infracţiunii de calomnie, Victor Ponta are imunitate parlamentară, aşa că „nu este cazul” să deschidă o acţiune penală.

El a adăugat că în cazul în care Tokes va câştiga procesul, suma va fi donată în scopuri caritabile.

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, eurodeputatul Laszlo Tokes, afirmă, într-un comunicat, că este „jignit în demnitatea fundamentală, de cetăţean român şi european” de afirmaţiile premierului Ponta la adresa sa şi că este nevoit, astfel, să îşi apere „onoarea în justiţie”.

Tokes afirma, recent, că Nicolae Ceauşescu a fost „mai generos” decât Victor Ponta, deoarece a permis „o oarecare autonomie a maghiarilor”, în timp ce premierul nu permite constituirea unei regiuni care să corespundă cu Ţinutul Secuiesc.

Premierul Victor Ponta i-a răspuns, în 25 februarie, lui Laszlo Tokes, el acuzându-l pe acesta de limbaj horthyst şi de faptul că, împreună cu Monica Macovei, reprezintă de 20 de ani interese antiromâneşti.

„Eu văd atacurile domnului Laszlo Tokes şi mă bucur pentru că domnul Tokes, ca şi doamna Monica Macovei, au reprezentat în ultimii 20 de ani interesele străine îndreptate împotriva României. Atacurile lui Tokes împotriva stabilităţii României şi a reprezentanţilor legitimi ai minorităţii maghiare, anume UDMR, au legătură cu faptul că de ani de zile Tokes şi Macovei sunt reprezentanţii intereselor antiromâneşti”, a spus Ponta.