REPLICA lui Traian Băsescu: Preşedintele României nu are nevoie de mandat de la prim-ministru

Traian Băsescu a declarat, luni seară, că a decis să nu îi acorde mandat lui Victor Ponta pentru a participa la Consiliul European din 26-27 iunie şi i-a transmis că preşedintele României nu are nevoie de mandat de la premier.

23 iun. 2014, 14:52
REPLICA lui Traian Băsescu: Preşedintele României nu are nevoie de mandat de la prim-ministru

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat pe Victor Ponta pentru declaraţiile făcute la Parlament, spunând că „preşedintele României nu are nevoie de mandat de la prim-ministru„.

Şeful statului a precizat că, pe data de 19 iunie, MAE i-a fost adresată o scrisoare în care i se solicita punctul de vedere al Guvernului pe toata tematica de dezbatere de la Consiliu.

„Am avut o experineţă când l-am trimis la Consiliul pe energie şi nu a fost în stare să ne reprezinte cum trebuie în apărarea proeictului Nabucco. Îl informez pe premier că pe 19 iunie i s-a solicitat MAE punctul de vedere al Guvernului pe toată tematica de dezbatere a Consiliului European, punct de vedere ce trebuie aprobat de către primul-ministru. Mandatul Guvernului nu este imperativ pentru preşedinte, a punctat Băsescu. 

„Nu vă ascund că este şi un motiv sentimantal pentru care vreau să particip, legat de faptul că se semnează acordul de asociere şi liber schimb cu Moldova şi în cei 10 ani de mandat am muncit enorm ca Moldova să ajungă la acest moment. Aş vrea să semnez acordul cu Moldova în numele statului român„, a adăugat Băsescu

Şeful statului a precizat că ordinea de zi este legată de câteva puncte: spaţiul de libertate, securitate şi justiţie, „zonă în care am convingerea că sunt mult mai credibil decât Victor-Viorel Ponta”.

„În probleme de creştere exonomică, competitivitate şi locuri de muncă îl invit pe premier să facem oricând o dezbatere televizată în doi. Sunt convins că pot susţine această tematică mult mai bine decât el. Mi-e foarte greu să-l văd pe Victor Viorel mai eficient decât sunt eu sau având cunoştinţe mai bune”, a conchis Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a cerut mandat de la preşedintele Traian Băsescu pentru a merge la Consiliul European, dar a arătat că şeful statului l-a refuzat.

Ponta: Băsescu nu mi-a dat MANDAT pentru a merge la CE. Am vorbit şi azi, se duce el VIDEO