REPLICA PSD: Iohannis i-a ameninţat făţiş pe aleşii locali liberali. Este un lucru nedemocratic

Vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a criticat, miercuri, faptul că liderul PNL, Klaus Iohannis, 'i-a ameninţat făţiş' pe aleşii locali liberali care ar putea, în baza Ordonanţei de Urgenţă privind aleşii locali, să se orienteze spre alte formaţiuni politice, spunând că este vorba despre 'un lucru nedemocratic'.
Iulian Tudor
03 sept. 2014, 13:44
REPLICA PSD: Iohannis i-a ameninţat făţiş pe aleşii locali liberali. Este un lucru nedemocratic

‘Iohannis i-a ameninţat făţiş pe aleşii locali liberali şi chiar ieri purtătorul de cuvânt al PNL amintea de dosare penale pentru cei care îndrăznesc să plece de la PNL spre alte formaţiuni sau independenţi. (…) Este un lucru nedemocratic care arată laşitatea PNL şi a domnului Iohannis. Dacă consideră că are ceva de oferit aleşilor locali din partea PNL, ca proiect politic, ca proiect de candidat, de ce se teme că unii dintre aceştia ar putea să aleagă o altă formaţiune politică?‘, a spus senatorul PSD.

Referitor la numărul de aleşi locali care ar putea opta pentru PSD în baza amintitei Ordonanţe, Gabriela Firea a susţinut că nu poate face o estimare, însă ‘aleşii locali care consideră că vor fi puşi în dificultate în faţa alegătorilor, au toate motivele să caute o altă formaţiune sau să fie independenţi’.

Nu pot să vă răspund, vă veţi da dumneavoastră seama, în perioada următoare, în ce măsură aleşii locali vor dori să fie independenţi sau să meargă spre alte formaţiuni politice sau să rămână, pentru că textul Ordonanţei nu impune o obligativitate. Cine doreşte să rămână la formaţiunea politică sub sigla căreia au candidat, o pot face’, a mai spus Gabriela Firea.

Klaus Iohannis îi AVERTIZEAZĂ pe aleşii locali ai PNL că îşi vor pierde mandatele dacă schimbă partidul

Vicepreşedintele PSD a ţinut să întărească faptul că, în opinia sa, ‘marele câştigător al OUG privind aleşii locali este cetăţeanul român care a fost minţit prin faptul că PNL s-a aliat cu PDL, plecând din USL, iar românii au votat USL să îi reprezinte la nivel central şi local’.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care se permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Ordonanţa a fost adoptată în şedinţa de săptămâna trecută a Executivului.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că Alianţa Creştin Liberală (ACL) va contesta la Curtea Constituţională Ordonanţa 55 ‘de legalizare a traseismului în administraţia publică locală’ şi fiecare trecere a unui ales local de la un partid la altul, el avertizându-şi colegii ACL că îşi vor pierde mandatul acei aleşi care îşi vor schimba partidul.

Parlamentarii ACL cer dezbaterea URGENTĂ a ordonanţei privind migraţia aleşilor locali

‘Împreună cu specialiştii din Alianţa Creştin Liberală a fost analizată această ordonanţă şi pe lângă faptul că noi politic am declarat şi considerăm că această ordonanţă vine să pregătească un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament şi de faptul că PSD-ul guvernează România, specialiştii noştri consideră că ordonanţa este neconstituţională. În acest sens, îi avertizez public pe toţi colegii mei din administraţia publică locală, aleşi, preşedinţi ai consiliilor judeţene, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi supleanţi pe listele consiliilor, să nu se lase ademeniţi şi să nu opteze în concordanţă cu această ordonanţă. Noi, Alianţa Creştin Liberală vom ataca toate aceste acte. Vom ataca ordonanţa, vom ataca fiecare opţiune a unui ales local în parte’, a afirmat Klaus Iohannis.

El şi-a exprimat încrederea că Ordonanţa 55 va fi anulată de Curtea Constituţională.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Capital.ro
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Playtech.ro
Data la care începe anul școlar 2024-2025. Surpriză mare pentru elevi și părinți
DailyBusiness
O companie gigant din România face angajări! Salariile ajung până la 10.000 de lei lunar!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Cabral Ibacka, naș atipic la nunta Roxanei Hulpe. Prezentatorul a atras toate privirile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
Când vor ajunge deciziile de recalculare în mâinile pensionarilor: Ministrul Muncii „Este foarte important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. Echitate între pensionari.”
Capital.ro
Interzis în România! Nu mai ai voie să faci așa ceva. Iohannis a promulgat legea
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'