REPLICI DURE între Frunzăverde şi Băsescu. Liderul PNL: Nu vorbesc prostii la nicio oră, alţii o fac

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a reacţionat la atacul de miercuri seară al preşedintelui Traian Băsescu, care întrebase retoric la ce oră a făcut liberalul declaraţia privind "situaţia bugetară dramatică" a ţării, catalogând-o drept o prostie. În replică, Frunzăverde a spus el nu spune prostii la nicio oră, ci alţii fac acest lucru, dovadă fiind faptul că în 2012 românii le-au spus acestora, la alegeri şi la referendum, să plece.

28 mart. 2013, 09:04
REPLICI DURE între Frunzăverde şi Băsescu. Liderul PNL: Nu vorbesc prostii la nicio oră, alţii o fac

Eu nu spun prostii la nicio oră, prostii spun alţii, cea mai bună dovadă este că anul trecut la referendum şi alegerile din decembrie 2012 românii într-o proporţie covârşitoare le-au spus să plece”, a declarat Sorin Frunzăverde, pentru Mediafax.

Întrebat cum vede iniţierea Mişcării Populare de către consilierii prezidenţiali şi dacă acest lucru i-ar putea facilita lui Traian Băsescu revenirea în politică după 2014, Frunzăverde a răspuns: „Mişcarea Populară nu are nicio şansă, deoarece poartă amprenta politică a lui Băsescu, iar românii nu au deloc încredere în Băsescu”

Potrivit lui Frunzăverde, din cauza prestaţiei ca preşedinte, viitorul politic al lui Traian Băsescu nu există.

„Este exclus să stârnească vreo mişcare în societate, iar prezenţa consilierilor prezidenţiali în Mişcarea Populară este dovada imediată că în această construcţie este implicat Băsescu. Din cauza prestaţiei ca preşedinte, viitorul său politic nu există”, a precizat vicepreşedintele PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la B1TV, că Mişcarea Populară a fost ideea sa, că fundaţia este destinată celor neimplicaţi politic, menţionând că doreşte să se adreseze electoratului de centru-dreapta care la ultimele alegeri nu au venit la vot.

Totodată, Băsescu a reacţionat la declaraţiile liberalului Sorin Frunzăverde privind „situaţia bugetară dramatică” a României, întrebând: „La ce oră a făcut declaraţia?”

E important la Sorin Frunzăverde să ştii ora la care a făcut declaraţia. Sunt oameni la care ora declaraţiei este importantă. Declaraţia este o prostie. (…) În momentul de faţă, ţara este stabilizată, dobânzile au scăzut. Orice guvern care ar avea un deficit de venituri, să spunem, se duce azi şi se împrumută pentru mâine. România primeşte bani, în momentul de faţă, pentru că este macro-stabilizată, nu de Guvernul Ponta, dar este. Ponta are meritul că nu a stricat echilibrele„, a afirmat Traian Băsescu, la B1 TV.

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat, marţi, la Reşita, că România ar putea întâmpina probleme cu achitarea tranşei către Fondul Monetar Internaţional, astfel că ar putea exista probleme cu plata salariilor şi a pensiilor.

„În acest moment situaţia bugetară naţională este dramatică. Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie (…) Situaţia este cea care este, adică dacă vom plăti salariile şi pensiile să fim fericiţi”, i-a răspuns Frunzăverde consilierului judeţean.

CITEŞTE ŞI Frunzăverde: Situaţia bugetară e dramatică. Să fim fericiţi dacă plătim salariile şi pensiile VIDEO

Ulterior, Victor Ponta l-a contrazis, susţinând că Executivul are bani pentru plata pensiilor şi salariilor şi că ‘stă foarte bine’ cu returnarea datoriei către FMI şi Comisia Europeană.

Frunzăverde a răspuns că declaraţia pe care a făcut-o pe parcursul şedinţei Consiliului Judeţean Caraş-Severin referitoare la achitarea tranşei către FMI şi plata salariilor şi a pensiilor a fost scoasă din context.