Reprezentanţii Societăţii Române de Radiodifuziune, invitaţi la CNA după ce mai mulţi ziarişti au acuzat presiuni

Reprezentanți ai conducerii Societății Române de Radiodifuziune, dar și ai jurnaliștilor care au susținut că sunt puși să citească pe post știri împotriva modificării legii privind TVR și SRR vor fi invitați la Consiliul Național al Audiovizualului pentru a discuta despre aceste aspecte.

17 mart. 2016, 09:26
Reprezentanţii Societăţii Române de Radiodifuziune, invitaţi la CNA după ce mai mulţi ziarişti au acuzat presiuni

„Aș vrea să pun în discuție o problemă despre care am tot citit ieri în presă, despre declarațiile unor jurnaliști de la Radio România care spun că au fost încercări de a fi cenzurați în ultima vreme. Era în legătură cu propunerea legislativă legată de asta și ei au declarat public de mai multe ori în zilele acestea că au fost încercări de a introduce pe post luări de poziție împotriva acestei legi și presiuni din partea conducerii SRR. Indiferent despre ce e vorba în lege, pentru mine este important că noi avem în atribuții aceasta: dacă niște ziariști declară că s-au făcut presiuni asupra lor sau că au fost cenzurați, trebuie într-un fel sau altul să luăm poziție și mi se pare normal să îi ascultăm într-o ședință viitoare, săptămâna viitoare, și pe dânșii și conducerea Radioului”, a declarat joi președintele de ședință a CNA, Dorina Rusu.

Sindicalişti: Insolvenţa instaurează CENZURA în Televiziunea Română. Management haotic şi fraudulos

Ea a menționat că invitația va fi adresată pentru săptămâna viitoare, urmând ca întâlnirea să fie stabilită și în funcție de programul celor de la SRR.