Reprezentantul Rusiei la OSCE: Refuzul olandezilor de a evacua epava avionului din estul Ucrainei, suspect

Invocarea de către experţii olandezi a tot felul de documente şi protocoale, pentru a nu evacua epava avionului malaezian Boeing de la locul prăbuşirii acestuia în estul Ucrainei, este suspectă, a declarat marţi, pentru RIA Novosti, reprezentantul permanent al Rusiei la Organizaţia pentru Securitate şi Apărare în Europa (OSCE), Andrei Kelin.

11 nov. 2014, 13:03
Reprezentantul Rusiei la OSCE: Refuzul olandezilor de a evacua epava avionului din estul Ucrainei, suspect

‘Se creează impresia că aceşti experţi caută doar un pretext pentru a nu face nimic, pentru a lăsa situaţia aşa cum este şi a nu evacua resturile. Sigur, dacă trebuie să găsească pretexte, atunci ei se pot agăţa de formulări şi de tot felul de alte lucruri. Nu este greu’, a spus reprezentantul permanent al Rusiei la Organizaţia pentru Securitate şi Apărare în Europa (OSCE), Andrei Kelin.

Potrivit reprezentantului Rusiei în OSCE, ‘această atitudine nu inspiră încredere’. ‘Dacă oamenii vor să lucreze, ei vor lucra chiar acolo’, a mai spus Kelin, exprimându-şi nedumerirea în legătură cu ‘poziţia principială’ a acestor experţi de a nu vorbi cu rebelii proruşi din estul Ucrainei. ‘Aceasta este o prostie, pentru că autorităţile de la Kiev nu sunt câtuşi de puţin împotriva acestui lucru şi au fost create toate condiţiile pentru activitatea experţilor olandezi’, a subliniat Andrei Kelin.

Cursa aviatică MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborâtă în data de 17 iulie în regiunea Doneţk. La bordul avionului se aflau 298 de oameni. Toţi pasagerii şi echipajul avionului au murit.

Autorităţile de la Kiev i-au acuzat de producerea acestei catastrofe aviatice pe rebeli. La rândul lor, aceştia au declarat că nu deţin mijloace capabile să doboare un avion de la o asemenea înălţime.