Republica Moldova cere sprijin de la NATO pentru a-şi dezvolta capacităţile militare

Eugen Sturza, ministrul Apărării de la Chişinău, a cerut, luni, sprijinul NATO pentru implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare, cu ocazia unei întrevederi cu locţiitorul asistentului secretarului general NATO, potrivit Unimedia.info.

27 nov. 2017, 11:12
Republica Moldova cere sprijin de la NATO pentru a-şi dezvolta capacităţile militare

Sturza şi Jonathan Parish, locţiitorul asistentului secretarului general NATO pentru Politici de Apărare şi Planificare, au avut luni o întrevedere la Bruxelles. Dialogul dintre cei doi s-a bazat pe proectele derulate de Alianţa Nord-Atlantică în Republica Moldova, dar şi participarea trupelor moldovene la misiunea KFOR din Kosovo.

Ministrul moldovean al Apărării a apreciat contribuţia NATO în implementarea primei faze a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI). Totodată, Sturza a lăugat sprijinul oferit de NATO prin expertiza oferită la elaborarea documentelor strategice în domeniul apărării, făcând referire la Strategia Naţională de Apărare şi la Strategia Militară a Republicii Moldova, potrivit Mediafax.

De asemenea, Sturza a subliniat că unul dintre obiectivele Guvernului de la Chişinău îl reprezintă reforma sectorului de Apărare. În acest sens, a solicitat sprijinul NATO pentru implementarea fazei a doua a DCBI, care presupune dezvoltarea capabilităţilor militare.