Republica Moldova: Igor Corman, fostul Preşedinte al Parlamentului, renunţă la mandatul de deputat

Fostul președinte al Legislativului din Republica Moldova, Igor Corman, membru al Partidului Democrat, una din formațiunile actualei coaliții guvernamentale, a anunțat joi, în plenul Parlamentului, că renunță la mandatul de deputat, pentru a se implica într-un proiect investițional străin, informează mass-media de la Chișinău.

15 oct. 2015, 15:59
Republica Moldova: Igor Corman, fostul Preşedinte al Parlamentului, renunţă la mandatul de deputat

Anunțul a fost făcut imediat după ce legislativul a decis retragerea imunității parlamentare liderului liberal-democrat Vlad Filat, suspectat de acte de corupție și implicare directă în fraude bancare.

Igor Corman a precizat că a luat această decizie cu mai mult timp în urmă și că anunțul său nu are legătură cu votul privind retragerea imunității lui Vlad Filat.

Citeşte şi Vlad Filat, fost premier al Republicii Moldova, a fost REŢINUT după ce a rămas fără imunitate UPDATE

”Am crezut în viitorul Republicii Moldova și cred că țara va depăși perioada de tranziție dureroasă prin care trecem. În afară de reforme și tot ce se discută în această sală, e foarte important să avem cât mai multe investiții. Acum câteva luni în am luat o decizie importantă. Am decis să mă implic într-un mare proiect investițional străin. Sper că această decizie să fie înțeleasă exact așa cum am prezentat-o și să admitem că uneori lucrurile se întâmplă pur și simplu și nu trebuie încadrate în spațiul politic”, a explicat Igor Corman, potrivit jurnal.md.

Igor Corman a deținut funcția de președinte al parlamentului de la Chișinău din mai 2013 până la alegerile parlamentare de anul trecut.