Republica Moldova: Maia Sandu, desemnată candidat la funcţia de prim-ministru

Ministrul în exercițiu al educației din Republica Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată joi drept candidat pentru funcția de prim-ministru, un anunț în acest sens fiind făcut de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, potrivit Unimedia.

23 iul. 2015, 14:03
Republica Moldova: Maia Sandu, desemnată candidat la funcţia de prim-ministru

Maia Sandu (43 de ani) a absolvit în 1994 Facultatea de management din cadrul Academiei de Studii Economice din Chișinău, iar din 1995 până în 1998 a făcut studii în relații internaționale la Academia de Administrație Publică a Republicii Moldova.

În 2010 a urmat un masterat în administrație publică la Harvard Kennedy School of Government, din Cambridge, SUA. Între 2010 și 2012, a activat în calitate de consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale, iar din iulie 2012 până în prezent este ministru al educației.

Din 2007 până 2009 a îndeplinit funcţia de consultant pe reforma administraţiei publice centrale în cadrul Guvernului. Tot în 2007 a fost coordonator de program al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, potrivit Publika.md.

A mai deţinut funcţia de şef adjunct de direcţie la Ministerul Economiei, dar şi funcţia de economist în cadrul oficiului Băncii Mondiale din Chişinău.

Maia Sandu are o imagine bună la Chișinău, ea nefiind percepută ca făcând parte din clanurile politico-financiare. Ea a reclamat în repetate rânduri starea de captivitate a statului și a blamat corupția la nivel înalt.