Republica Moldova prelungeşte STAREA DE URGENŢĂ

Publicat: Sâmbătă, 25 Iulie 2020 09:29 // Actualizat: Sâmbătă, 25 Iulie 2020 09:29 // Sursa: romaniatv.net

Starea de urgenţă se prelungeşte până pe 31 august, în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după şedinţa Comisiei Naţionale pentru Sănătatea Publică. 

Potrivit premierului Ion Chicu, pe plan mondial și regional se înregistrează o evoluție îngrijorătoare a numărului de cazuri noi de COVID-19. 

Șeful Guvernului a anunțat că în aceste condiții a fost necesar de a reactiva mai multe spitale cu profil COVID-19 și deschiderea unui pavilion nou la Centrul de triere de la Moldexpo. Premierul a reiterat că în continuare trebuie să respectăm regulile sanitar- epidemiologice.

"Sistemul medical este sub presiune mare. Este necesar să mai reactivăm spitale. Trebuie să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, ori nu tot timpul posibilitățile statului sunt suficiente pentru a-i ajuta pe toți deodată când este un număr mare de cazuri ", a spus premierul, potrivit politics.md

Organizarea ceremoniilor, precum nunţi sau botezuri, va fi în continuare interzisă în localurile publice şi private.

În acelaşi timp, va fi permisă desfăşurarea evenimentelor în cadrul unităţilor de alimentaţie publică cu participarea a cel mult 50 de persoane, cu respectarea strictă a regulilor.

Totodată se va permite desfăşurarea activităţilor de turism şi recreere în aer liber, cum ar fi: ciclism, alergat, canotaj sau pescuit cu participarea grupurilor de cel mult 10 persoane.

Citeşte şi Adio, vacanţe în Italia. Autorităţile de la Roma instituie carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele venite din România UPDATE

Persoanele în vârstă de peste 63 de ani nu vor avea voie în locuri publice, decât dacă se impune dintr-o necesitate stringentă. Vor rămâne închise terenurile de joacă pentru copii, terenurile de sport, parcurile de distracţii sau zonele de agrement. Rămâne suspendată şi activitatea cluburilor de noapte sau disco-baruri, indiferent de denumirea şi tipul unităţii comerciale, a precizat prim-ministrul Chicu, conform unui comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova.

Din 1 august vor putea fi organizate evenimente culturale, în aer liber, de către instituţiile teatral-concertistice şi cinema, acreditate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC). La eveniment vor putea participa maxim 50 de spectatori. Rămâne interzisă desfăşurarea activităţilor în incinta teatrelor, cinematografelor şi sălilor de concerte. Însă, acestea vor fi deschise pentru artişti în scopul desfăşurării repetiţiilor.

Se va admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu un număr de până la 50 persoane, cu respectarea normelor de sănătate publică.

De la 1 august vor putea fi reluate antrenamentele şi competiţiile sportive în spaţii închise, organizate de către Federaţiile sportive naţionale, fără spectatori şi cu acordul MECC. Prezenţa în locuri publice precum păduri, parcuri, alei sau plaje va fi permisă pentru grupuri nu mai mari de 3 persoane. Respectarea distanţei sociale de 1 metru rămâne obligatorie.

Grădiniţele, şcolile, gimnaziile şi universităţile vor fi deschise pentru admiterea elevilor sau studenţilor, însă procesul educaţional rămâne suspendat. Comisia a aprobat Instrucţiunea de pregătire pentru redeschiderea grădiniţelor şi creşelor.

În Republica Moldova au fost confirmate până vineri 22.105 de cazuri de COVID-19, din 135.409 teste efectuate

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prelungire stare de urgenţă Republica Moldova stare de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H