Republica Moldova: Premierul Pavel Filip a anunţat alegeri parlamentare anticipate în 6 septembrie

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, desemnat de Curtea Constituţională drept preşedinte interimar, a semnat decretul de convocare a alegerilor parlamentare anticipate în 6 septembrie. „Se vede că a devenit o tradiţie pentru domnul Dodon să încalce Constituţia”, a spus Pavel Filip, citat de Unimedia.

09 iun. 2019, 08:48
Republica Moldova: Premierul Pavel Filip a anunţat alegeri parlamentare anticipate în 6 septembrie

„Astăzi puterea nu mai este deţinută de nicio formaţiune politică, astăzi puterea e deţinută de cetăţeni. Fac apel la politicieni să nu mai forţeze îndeplinirea acestui plan care tot mai mult seamănă a uzurpare de stat”, a adăugat Filip.
 
Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat.

Mai multe persoane, majoritatea simpatizanţi ai Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, au înnoptat în faţa Ministerului de Interne, Procuraturii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Parlamentului şi Curţii Constituţionale. Aceştia şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta cât este nevoie.