Republica Moldova se pregăteşte pentru alegerile parlamentare din 24 februarie

Publicat: Vineri, 25 Ianuarie 2019 12:33 // Actualizat: Vineri, 25 Ianuarie 2019 12:47 // Sursa: romaniatv.net

Vineri, 25 ianuarie, este prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova. În total 15 concurenţi electorali ar urma să figureze în buletinele de vot pe lista naţională, informează Radio Chişinău.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a înregistrat până joi 9 candidaţi, urmând să examineze alte 6 dosare.

Conform ordinii prealabile stabilite până acum, Partidul Democrat va fi primul în buletinul de vot, urmat de Blocul electoral ACUM, Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor. Pe locul cinci se va regăsi Partidul "Şor', pe şase - Mişcarea Populară Antimafie, pe şapte - formaţiunea "Partidul Nostru', pe locul opt - Partidul Naţional Liberal şi pe locul nouă - Partidul Voinţa Poporului, informare Agerpres.

Au mai depus actele pentru înregistrare Partidul Regiunilor, Partidul "Democraţia Acasă', Mişcarea Profesioniştilor 'Speranţa-Nadejda', Partidul Politic "Patria', Partidul Liberal şi Partidul Verde Ecologist.

De asemenea, până joi erau înregistraţi peste 220 de candidaţi în circumscripţiile uninominale, dar procedura de înregistrare a celor care au depus deja actele şi listele cu semnături va continua încă o săptămână, potrivit Agerpres.

Guvernul Republicii Moldova a anunţat joia trecută, într-un comunicat, suplimentarea numărului secţiilor de vot pentru alegerile din data de 24 februarie 2019, urmând să fie deschise în străinătate 125 de astfel de secţii, cu 25 mai multe faţă de anul 2016. Astfel, numărul secţiilor de vot va fi dublat în Ucraina, Belarus, Cehia, Marea Britanie şi Irlanda. În acelaşi timp, numărul secţiilor va creşte în SUA cu 70%, în Federaţia Rusă cu circa 40%, în Portugalia şi Spania cu 25%, în Franţa şi Italia cu câte 16%, iar în România cu 9 la sută.

Cu toate acestea, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre "posibilitatea organizării, tot în acest an, a unor alegeri anticipate', ca eventual rezultat al campaniei parlamentare al cărei start oficial a fost dat vineri, 25 ianuarie, informează Ziarul Naţional şi Deschide.md.

Mai mult, Igor Dodon a anunţat tot joi, în cadrul unei emisiuni, că din luna februarie va începe deplasări prin raioanele Republicii Moldova, în plină campanie electorală. "Planific să mă întâlnesc cu cetăţenii pentru a discuta situaţia din ţară, cum văd eu viitorul Moldovei, cum trebuie să construim politica externă. Până la finele lunii martie, preconizez să ajung în fiecare raion', a anunţat Dodon.

Vineri, 25 ianuarie, este prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova. În total 15 concurenţi electorali ar urma să figureze în buletinele de vot.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7625
RON
23 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H