Republica Moldova: Socialiştii contestă rezultatele alegerilor şi cer repetarea scrutinului

Publicat: Marţi, 09 Decembrie 2014 09:08 // Actualizat: Marţi, 09 Decembrie 2014 09:36 // Sursa: romaniatv.net

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a contestat la Curtea Constituţională rezultatele alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie şi a cerut repetarea scrutinului, informează mass-media de la Chişinău. Curtea Constituţională a se va pronunţa marţi asupra legalităţii alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie din Republica Moldova şi a validării mandatelor deputaţilor aleşi, informează Radio Chişinău.


Socialiştii, care au obţinut cele mai multe mandate în noul parlament (25), susţin că, în cadrul alegerilor de la 30 noiembrie, actuala guvernare a împiedicat să voteze, prin proasta organizare a scrutinului, mai multe sute de mii de cetăţeni moldoveni aflaţi în Rusia, dar şi în Uniunea Europeană şi Statele Unite. În comunicatul său oficial dat publicităţii cu privire la acest subiect, PSRM susţine de asemenea că guvernul de la Chişinău a lăsat fără posibilitatea de a vota un număr de 150.000 de moldoveni care au încă paşapoarte de tip sovietic.

Socialiştii consideră că, în aceste condiţii, alegerile parlamentare de la 30 noiembrie ''nu pot fi calificate drept democratice şi libere''.

Curtea Constituţională a se va pronunţa marţi asupra legalităţii alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie din Republica Moldova şi a validării mandatelor deputaţilor aleşi, informează Radio Chişinău.

De subliniat că observatorii internaţionali care au monitorizat alegerile parlamentare de la 30 noiembrie din Republica Moldova au apreciat că scrutinul s-a derulat într-un context democratic, liber şi fără abateri grave.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie, partidele proeuropene - Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) - vor deţine împreună 55 de mandate în noul legislativ cu 101 de locuri, putând astfel forma o majoritate parlamentară care să le permită votarea unui guvern proeuropean. Ele au anunţat deja că au convenit asupra creării unei coaliţii majoritare şi speră ca aceasta să fie creată până la prima şedinţă a parlamentului, care ar urma să fie convocată în a doua jumătate a lunii decembrie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 dec 21:20
...rezultatele alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie şi a cerut repetarea scrutinului, informează mass-media de la Chişinău. Citește mai departe…

...
09 dec 09:29
...de la 30 noiembrie şi a cerut repetarea scrutinului, informează mass-media de la Chişinău. Citește mai …read more ...
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H