Republica Moldova va depune oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, a explicat că președintele Maia Sandu va depune cât de curând cererea de aderare la Uniunea Europeană.

03 mart. 2022, 10:10
Republica Moldova va depune oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană

Igor Grosu a declarat că detaliile privind cererea de aderare la Uniunea Europeană a Moldovei vor fi făcute publice în scurt timp de preşedintele Maia Sandu.

„Va fi depusă această cerere și în foarte scurt timp va venit doamna președinte și va face publice detaliile despre acest gest. În discuții cu Înaltul Comisar, cu vicepreședintele Comisiei Europene, am spus foarte clar că, prin votul ultimelor alegeri parlamentare și prezidențiale, marea majoritate a cetățenilor a ales integrarea europeană. Și prin comportamentul nostru din ultimele zile, ne-am demonstrat nouă înșine și celorlalți că suntem proeuropeni.

Putem fi solidari, putem sări în ajutor, putem fi empatici și bine organizați. Noi credem cu tărie că Republica Moldova merită o perspectivă europeană foarte clară”, a spus Igor Grosu în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune.

Citeşte şi: Oficialii ucraineni, avertisment privind centrala nucleară de la Cernobîl: Personalul este epuizat. Pe fondul oboselii şi a lipsei alimentelor se pot comite erori fatale