Reputat medic pneumolog critică stimularea vaccinării prin acordarea tichetelor valorice de 100 de lei: „Nu prea mai poţi să le ceri oamenilor să ia în serios pandemia”

Medicul pneumolog Sorin Bivolaru de la Spitalul Militar din Galaţi critică decizia autorităţilor de a acorda tichete de masă pentru stimularea vaccinării. Medicul este de părere că, în acest fel, întreaga campanie de vaccinare îşi pierde din consistenţă.

11 aug. 2021, 16:39
Reputat medic pneumolog critică stimularea vaccinării prin acordarea tichetelor valorice de 100 de lei: „Nu prea mai poţi să le ceri oamenilor să ia în serios pandemia”

Dr Sorin Bivolaru compară situaţia aceasta, în care Guvernul aleargă după oameni să se vaccineze ademenindu-i cu bonuri de masă, cu situaţia de anul trecut în care aceleaşi autorităţi alergau după oameni să le dea amenzi pentru că nu aveau declaraţii.

Anul trecut alergam oamenii care ieşeau din casă să le controlăm declaraţiile, iar dacă ceva ni se părea că nu e ce trebuie, îi ardeam cu amenzi de sute de milioane. De astăzi alergăm după ei cu vouchere în valoare de 100 lei, doar, doar să se vaccineze. În condiţiile astea, nu prea mai poţi să le ceri oamenilor să ia în serios pandemia”, a explicat, pe Facebook, medicul Sorin Bivolaru.

Dr Sorin Bivolaru, reacţie la măsura de stimulare a vaccinării prin acordarea de bonuri de masă

Reacţia medicului gălăţean vine ca răspuns la anunţul premierului Cîţu de lansare a unor programe pilot privind acordarea de vouchere persoanelor care se vaccinează şi organizarea unei loterii cu premii pentru românii vaccinaţi.

Citeşte şi Primul spital din România care a intrat din nou în carantină totală din cauza creșterii numărului de pacienți cu Covid19

Am fost de acord să începem proiectele pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere în valoare de 100 de lei şi o loterie. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Cred că ne vom inspira din sistemul deja implementat de ANAF”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Totodată, prim-ministrul a ţinut să sublinieze faptul că că impactul bugetar pentru cele două proiecte este de 50 milioane lei.

Citeste si Atingerea imunităţii de turmă este un „mit”. Avertismentul şefului Grupului de Vaccinuri Oxford: „Varianta Delta va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate”


loading...